Πρόβα... τελικού Κυπέλλου στο «Μετροπολιτάνο»
* Τελευταίο διπλό της Σοσιεδάδ στη Μαδρίτη το 2013. Έκτοτε η Ατλέτικο μετρά 10-2-0 σε 12 επισκέψεις των Βάσκων, όλες για το πρωτάθλημα.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Ηττήθηκε με 3-0 από την Μπαρτσελόνα, αλλά προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου, λόγω της νίκης με 4-0 στον πρώτο εντός έδρας αγώνα. Δεν ήταν καλή, λίγο έλειψε να υποστεί το κάζο. Προσπάθησε να «καταστρέψει» το παιχνίδι των Καταλανών, ωστόσο απέτυχε, δεχόμενη δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (29', 45+5'). Μετά το 3ο γκολ τα πράγματα έγιναν δραματικά, καθώς η Μπαρτσελόνα έχασε ευκαιρίες, ενώ είχαμε και δύο «πεσιματάκια» εντός περιοχής, που ο διαιτητής έδειξε «παίζεται». Ο Σιμεόνε κατά τα γνωστά έκανε ένα παιχνίδι σκοπιμότητας και κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε.
Προς κάθε επισκέπτη του Agones.gr:
Δημοφιλής στοιχηματική προσφέρει δωρεάν* στοίχημα +100% πριμ* στην πρώτη κατάθεση! Για περισσότερα απαιτείται ↪εγγραφή. (*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις)Για τη Λα Λίγκα, είχε νικήσει οριακά με 1-0 την ουραγό Οβιέδο, εκτός έδρας. Το δικαιότερο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία, δεν ήταν καλύτερη, αλλά ήταν πιο αποτελεσματική και με λίγη τύχη, έφυγε με το τρίποντο με γκολ του Άλβαρεθ στο 90+4'. Ανέβηκε ξανά στην 3η θέση, δεν τίθεται θέμα διεκδίκησης του τίτλου, αλλά τουλάχιστον έχει σαφές προβάδισμα για να πάρει ένα εισιτήριο που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.
Γι' αυτό της τρέχουσας, την ερχόμενη Τρίτη υποδέχεται την Τότεναμ, στο πρώτο ματς της φάσης των «16». Ακολουθεί τρίτο «κολλητό» εντός, με τη Χετάφε (14/3).
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφει ο δεξιός επιθετικός χαφ Γκονδάλεθ (17/1). Θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού μόνο ο μέσος Μπάριος (21/1). Μοναδικό πρόβλημα του Αργεντίνου κόουτς.
ΣΟΣΙΕΔΑΔ
Νίκησε με 1-0 την Μπιλμπάο, με το ίδιο σκορ του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Στον αγώνα πάλεψαν και οι δύο ομάδες, ήταν καλύτερη, κερδίζοντας στα σημεία. Η αντίπαλός της έπαιξε αμυντικά και με αντεπιθέσεις προσπάθησε για την ανατροπή του σκορ του πρώτου αγώνα, πράγμα όμως που δεν κατάφερε. Στο 87' ο Οϊαρθάμπαλ, έδωσε τέλος στην αγωνία και με ένα (αυστηρό) πέναλτι έκανε το 1-0 (Συνολικά 2-0). Στον τελικό θα αντιμετωπίσει την αποψινή της αντίπαλο, Ατλέτικο Μαδρίτης (18/4).
Για την Λα Λίγκα είχε νικήσει τη Μαγιόρκα, εκτός έδρας, με 1-0. Χωρίς να είναι αισθητά καλύτερη, εκμεταλλεύτηκε την μετριότητα της αντιπάλου και κράτησε μέχρι τέλους, με το γκολ του Σολέρ στο 36' να αποδεικνύεται αρκετό για να της χαρίσει τους τρεις βαθμούς.
Η ομάδα εμφανίζεται «βιονική», με σειρά επιτυχών αποτελεσμάτων σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και «φορτωμένο» πρόγραμμα κι εκπλήσσει ευχάριστα τους οπαδούς της. Ήταν καταλυτική για τη μεταστροφή της η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Πελεγκρίνο Ματαράτσο. Ανέβηκε στην 8η θέση με 35 βαθμούς και μείωσε τη διαφορά από την ευρωπαϊκή ζώνη στους 5β.. Επόμενος αγώνας στις 15/3 εντός με την Οσασούνα.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε ο μέσος Μπράιθ Μέντεθ (22/5), τραυματίες ο αριστερός μπακ Μουνιόθ (16/0), ο δεξιός εξτρέμ Κούμπο (18/2) και οι δεξιοί μπακ Ρουπέρεθ και Οντριοθόλα (5/1). Επανέρχεται ο μέσος Σούτσιτς (10/1).
Εκτίμηση
Μια δοκιμή για τον τελικό του Κυπέλλου αποτελεί το παιχνίδι. Οι ομάδες έχουν τις γνωστές δυνατότητες με την Σοσιεδάδ να αποτελεί την έκπληξη της φετινής σεζόν, μετά την έλευση βέβαια του νέου της προπονητή. Πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ατλέτικο, έχει και το μυαλό στην Τότεναμ, αλλά πόσο «ατσάλινη» θα εμφανίζεται συνεχώς η Σοσιεδάδ; Καταλήγουμε στα λίγα γκολ...
Σάντος
Ιντερνασιονάλ
Βάσκο Ντα Γκάμα
Φλουμινένσε
Μιρασόλ
Κοριτίμπα
Ατλέτικο Μινέιρο
Σάο Πάουλο
Ατλέτικο Παραναένσε
Κρουζέιρο
Στρασβούργο
Ριέκα
Μπέτις
Παναθηναϊκός
ΑΕΚ
Τσέλιε
Άστον Βίλα
Λιλ
Λυών
Θέλτα
Ράγιο Βαγιεκάνο
Σαμσουνσπόρ
Σπάρτα Πράγας
Άλκμααρ
Μίντιλαντ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Λεχ Πόζναν
Φράιμπουργκ
Γκενκ
Μάιντζ
Σίγκμα Όλομουτς
Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ
Οσασούνα
Βαλένθια
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Έλτσε
Μαγιόρκα
Εσπανιόλ
Αλαβές
Τζιρόνα
Χετάφε
Σεβίλλη
Ρεάλ Οβιέδο
Λεβάντε
Χ και No Goal