Ανώτερη σε όλα τα επίπεδα η Πάλας
Τι ισχύει: Πρώτος αγώνας για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα της (26/2). Σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά τη λήξη του δεύτερου 90λέπτου ακολουθεί ημίωρη παράταση, κι αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.
ΖΡΙΝΣΚΙ ΜΟΣΤΑΡ
Υστερα από δύο σερί νίκες, επέστρεψε στα αρνητικά αποτελέσματα και στο χειρότερο για εκείνη παιχνίδι απέναντι στην πρωτοπόρο της λίγκας Μπόρατς Μπάνια Λούκα. Ελάχιστα συνέβησαν στο πρώτο μέρος και οι δύο είχαν ευκαιρίες, χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο. Στο δεύτερο 45λεπτο δέχθηκε γκολ μόλις στο 49’. Στο 67’ μετά από αμυντική αδράνεια ήρθε και το 2-0, ενώ στις καθυστερήσεις (90+2’) διαμορφώθηκε το τελικό 3-0. Πλέον είναι στο -4 από την κορυφή του πρωταθλήματος της Βοσνίας, έχοντας ρεκόρ 13-4-4 και καλείται να βγάλει αντίδραση, ώστε να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι.
Στο Κόνφερενς Λιγκ μπόρεσε και... τρύπωσε εντός της 24άδας μαζεύοντας επτά βαθμούς (2-1-3). Πιο πρόσφατό της 90λεπτο η ισοπαλία απέναντι στην Ραπίντ Βιέννης που ουσιαστικά της έδωσε την πρόκριση, σε ένα ματς-θρίλερ. Είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα μόλις στο 2’ μετά από ωραίο τελείωμα του Μπιλμπίγια, με τον αντίπαλο γκολκίπερ να δηλώνει... παρών. Στη συνέχεια άλλαξε η ροή του ματς, κλείστηκε πίσω και έμεινε πίσω στο σκορ (11’). Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου έφτασε κοντά στην ισοφαρίση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Από εκεί που δεν το περίμενε όμως, στο 90+3’ ήρθε το αυτογκόλ του Σβέτκοβιτς δίνοντας της το... φιλί της ζωής.
Στη δεύτερη μόλις συμμετοχή της σε ευρωπαϊκό όμιλο (είχε προκριθεί και το 2023-24 επίσης στο Κόνφερενς), κατάφερε και πέρασε στα πλέι οφ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ενα πραγματικά ιστορικό επίτευγμα για μία ομάδα όπως η Ζρίνσκι. Σε αυτή την ενδιάμεση φάση θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, κάτι που το ξέρουν όλοι στο σύλλογο. «Θέλουμε να παρουσιάσουμε το ποδόσφαιρο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης με τον καλύτερο τρόπο. Θα αφήσουμε την καρδιά και την ψυχή μας στο γήπεδο», τα λόγια του προπονητή της ομάδας, Ιγκορ Στίματς. Στις 22/02 υποδέχεται την Μπρίγιεκ.
Αγωνιστικά Νέα: Πραγματοποίησε αρκετές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου και κυρίως ενισχύθηκε στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Πέντε από τις κινήσεις που έκανε τους συμπεριέλαβε και στην ευρωπαϊκή της λίστα για τα ματς κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας. Συγκεκριμένα, οι Τζούριτς (Ε), Μάγιτς (Ε, 18/2), Νάλιτς (ΜΕ, 2/0), αλλά και ο Λαγκουμντίτζα (ΑΜ, 18/1) θα είναι στις επιλογές του 58χρονου τεχνικού. Διαθέσιμος θα είναι ακόμη και ο πολύτιμος αμυντικός μέσος Ντζούρασεκ (22/0), ο οποίος ήταν τιμωρημένος στο τελευταίο ματς της League Phase.
ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ
Ολα έδειχναν πως θα είχε ένα... ήσυχο απόγευμα, στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος (11/02), κόντρα στην Μπέρνλι. Είχε σκοράρει δύο τέρματα με τον Λάρσεν στο 17’ και το 33’ και δύσκολα φαινόταν πως θα άλλαζαν τα γεγονότα. Στην Πρέμιερ Λιγκ όμως όλα μπορούν να συμβούν και κατάφερε να «αυτοκτονήσει» μέσα σε διάστημα επτά λεπτών και στο πρώτο ημίχρονο. Την αρχή έκανε ο Μέτζμπρι στο 40’, συνέχισε ο Αντονι στο 44’, ενώ στο 45+2’ ο Λερμά πέτυχε αυτογκόλ, χάνοντας με αυτόν τον τρόποτην ευκαιρία να ξεφύγει ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Βρίσκεται στην 13η θέση έχοντας 32 πόντους μετά από 26 αγωνιστικές (8-8-10).
Στο Κονφερενς Λιγκ αν και ξεκίνησε καλά και όλα έδειχναν πως θα τερμάτιζε εντός της οκτάδας, τόσο η ήττα από το Στρασβούργο (2-1), όσο και η ισοπαλία με την Κουόπιο στην τελευταία αγωνιστική, της στέρεισε τη δυνατότητα σημμετοχής απευθείας στους «16» του θεσμού. Τερμάτισε στην 10η θέση με ρεκόρ 3-1-2. Παρόλα αυτά, αυτό δεν αναιρεί τον τίτλο του φαβορί που έχει για την κατάκτηση του τροπαίου. Είναι ένα ποιοτικό σύνολο και σίγουρα αν παρουσιαστεί σοβαρή μέχρι το τέλος, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να την κοντράρει κάποιο άλλο σύνολο.
Απόψε αντιμετωπίζει την Ζρίνσκι, ομάδα που θα αναμετρηθεί για πρώτη φορά και σίγουρα θα έχει τον πρώτο λόγο για την νίκη. «Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε το παιχνίδι και να παίξουμε καλά, αλλά και η Ζρίνσκι τα πάει καλά. Συνήθως δεν δέχονται πολλά γκολ, ούτε σκοράρουν πολλά γκολ. Πάντα τα αποτελέσματα είναι δύσκολα, ειδικά στο Κόνφερενς Λιγκ», σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ομάδας, Ολιβερ Γκλάνσερ. Στις 22/02 υποδέχεται την Γουλβς για την αγγλική λίγκα.
Αγωνιστικά Νέα: Κανένας παίκτης δεν έχει επιστρέψει στην ομάδα, όπως τόνισε ο κόουτς. Απόντες θα είναι οι επιθετικοί Ματετά (34/10) και Ενκέτια (19/4) εξαιτίας τραυματισμού, όπως και ο αμυντικός μέσος Ντουκουρέ (-) για τον ίδιο λόγο. Εκτός και ο καλός αμυντικός μέσος Λερμά (35/0). Τον Ιανουάριο προχώρησε σε αρκετές προσθήκες παικτών, εκ των οποίων οι Γκεσάνντ (ΜΕ, 23/2), Τζόνσον (ΜΕ, 30/4), αλλά και ο Λάρσεν (Ε, 28/8) είναι στην ευρωπαϊκή λίστα της ομάδας για τα εν λόγω ματς. Ο νεαρός φορ Ούτσε (25/3), που επίσης ήρθε στο τελευταίο μεταγραφικό παζάρι, έμεινε εκτός αυτής.
Εκτίμηση
Φαβορί στην αναμέτρηση είναι χωρίς αμφιβολία η Κρίσταλ Πάλας. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τα δύο σύνολα, η αγγλική ομάδα υπερτερεί σε όλα τα επίπεδα από την Ζρίνσκι και πολύ δύσκολα δεν θα κάνει το... πρώτο βήμα πρόκρισης για τους «16» του θεσμού, ακόμη και αν ο Ολιβερ Γκλάσνερ προχωρήσει σε ροτέισον.
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ιντεπεντιέντε
Ντεφένσα Xoυστίσια
Μπελγράνο
Σαν Λορέντζο
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Σέλτικ
Στουτγκάρδη
Φενερμπαχτσέ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Παναθηναϊκός
Βικτόρια Πλζεν
ΠΑΟΚ
Θέλτα
Λιλ
Ερυθρός Αστέρας
Κουόπιο
Λεχ Πόζναν
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Γκενκ
Σκεντίγια
Σαμσουνσπόρ
Νόα
Άλκμααρ
Λουντογκόρετς
Φερεντσβάρος
Σίγκμα Όλομουτς
Λωζάνη
Ντρίτα
Τσέλιε
Ομόνοια
Ριέκα
2 ΚΑΙ 2-3 ΓΚΟΛ