Με τα γκολ στη Σάντα Φε
*Τελευταία αγωνιστική
ΟΥΝΙΟΝ ΣΑΝΤΑ ΦΕ
Τεράστιο το πρόβλημα στην ανασταλτική λειτουργία που αντιμετωπίζει η Ουνιόν Σάντα Φε, καθώς δεν έχει καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της στα 22 τελευταία παιχνίδια, με πιο πρόσφατο το εκτός έδρας (1-1) κόντρα στη Νιούελς Ολντ Μπόις. Η τελευταία φορά που τα κατάφερε ήταν στις 3 Απριλίου, όταν και κέρδισε με 2-0 την Ντεπορτίβο Ριέστρα. Άνοιξε το σκορ στο Ροσάριο με τον Λουντουένια στο 59´, όμως, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Ίσλα στο 76´. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο ημίχρονο λόγω των δακρυγόνων που χρησιμοποίησαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αστυνομικές δυνάμεις σε σύγκρουση με οπαδούς των γηπεδούχων έξω από το γήπεδο.
Για να εξασφαλίσει την παρουσία της στην τελική φάση, η Ουνιόν χρειάζεται πρώτα να νικήσει τη Βέλες και στη συνέχεια να επαληθευτούν τουλάχιστον δύο από τα τρία παρακάτω αποτελέσματα: η Ιντεπεντιέντε να μην κερδίσει την Ντεπορτίβο Ριέστρα, η Σαν Λορένσο να μην επικρατήσει της Πλατένσε και η Χιμνάσια Μεντόσα να ηττηθεί από την Ιντεπεντιέντε Ριβαδάβια με διαφορά τουλάχιστον δύο τερμάτων. Αν η Χιμνάσια Μεντόσα χάσει μόνο με ένα γκολ, θα χρειαστεί να καλυφθεί η μεταξύ τους διαφορά τερμάτων.
Αγωνιστικά Νέα: Θα επιστρέψει, πιθανότατα, ο σημαντικός Μαλκορά. Συνεχίζουν την αποθεραπεία οι ικανοί Βάργκας (Α), Μενόσι (Μ), Ρότσα (Α) και ο μακροχρόνια απών Γκερθ (Τ). Δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα ο Μαντελόν.
ΒΕΛΕΣ ΣΑΡΣΦΙΛΝΤ
Η Ράσινγκ Κλουμπ προσέγγισε για πρώτη φορά επίσημα τον προπονητή της, Γκιγιέρμο Σκελότο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αργεντινή. Συγκεκριμένα ο ικανός τεχνικός φέρεται να έχει επικοινωνία με τον πρόεδρο της «Ακαδέμια», Μιλίτο, που του εκδήλωσε το ενδιαφέρον να συνεργαστούν την επόμενη σεζόν. Ο Σκελότο ήταν ο πρωταγωνιστής και στην εντός έδρας αναμέτρηση (2-2, 22’ Πολισέγια, 25’ Πελεγκρίνι – 45+1’ Κουέγιο, 81’ Αουσμέντι) της Βελές με τη Σαν Λορένσο, καθώς αντίκρισε την κόκκινη για διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή, μετά την ακύρωση του γκολ του Μαρτίνες ως φάουλ στο 53´.
Μετά τη λήξη αποβλήθηκε και ο αδερφός του, Γκουστάβο, ενώ στον πάγκο θα καθίσει ο συνεργάτης του, Ινσούα. Έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στα πλέι οφ (7-7-1) και χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να κατοχυρώσει θέση στην πρώτη τετράδα. Σε περίπτωση νίκης της και ήττας της Ροσάριο Σεντράλ, η τρίτη θέση στην ετήσια βαθμολογία και το τελευταίο εισιτήριο – εκτός και αν «ανοίξουν» και άλλες θέσεις - για το Λιμπερταδόρες θα κριθούν στη διαφορά τερμάτων. Τέσσερα ψηφοδέλτια θα κατέβουν στις επικείμενες προεδρικές εκλογές (15/11).
Αγωνιστικά Νέα: Συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του ο έμπειρος Μαμάνα (Α). Επιστρέφει ο σημαντικός Αλιέντρο (Μ), που εξέτισε τη μία αγωνιστική της ποινής του.
Γιάννης Σελαλμαζίδης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Φουλ επίθεση είναι υποχρεωμένη να παίξει η Σάντα Φε, καθώς η νίκη είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που μπορεί να την οδηγήσει στην τελική φάση. Θα αφήσει κενούς χώρους που μπορεί να εκμεταλλευτεί μια ποιοτική ομάδα όπως η Βελές, που επίσης «κυνηγάει» τις λιγοστές πιθανότητες για το Λιμπερταδόρες, με τα υπάρχοντα δεδομένα στην ετήσια βαθμολογία. Πιθανό το G/G.
Ντέρμπι
Μπόλτον
Έβερτον
Κόβεντρι
Μπαράκας Σεντράλ
Ρασίνγκ Κλουμπ
Σαν Λορέντζο
Πλατένσε
Τίγκρε
Σαρμιέντο Χουνίν
Ιντεπεντιέντε
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Μπάνφιλντ
Ατλέτικο Τουκουμάν
Ραπίντ Βιέννης
Βολφσμπέργκερ
Σταντάρ Λιέγης
ΣΚ Μπέβερεν
Βιτόρια Μπαΐα
Φλουμινένσε
Τουλούζ
Στρασβούργο
Μπραουνσβάιγκ
Κότμπους
Ντιναμό Δρέσδης
Γκρόιτερ Φιρτ
Αμβούργο
Γκλάντμπαχ
Σίλκεμποργκ
Λίνγκμπι
Σεβίλλη
Αλαβές
Βενέτσια
Ουντινέζε
Νέα Σαλαμίνα
Ομόνοια Αραδίππου
ΑΕΚ Λάρνακας
Καρμιώτισσα
Ατλέτικο Σαν Λούις
Χουάρεζ
Βίλεμ
Τσβόλε
Φαμαλικάο
Αρούκα
Χάμαρμπι
Έλφσμποργκ
Γκαζιαντέπ
Κασίμπασα
Μπόκα Τζούνιορς
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ντεφένσα Xoυστίσια
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Νιούελς Ολντ Μπόις
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Μεντόζα
Λανούς
Ρίβερ Πλέιτ
Ουρακάν
Μπελγράνο
Αλντοσίβι
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα