Αψυχολόγητο ματς στο Σαντιάγο ντελ Έστερο
ΣΕΝΤΡΑΛ ΚΟΡΔΟΜΠΑ
Ισχυροί τριγμοί προκλήθηκαν στο εσωτερικό της Σεντράλ Κόρδοβα, μετά την αιφνίδια αποχώρηση του προέδρου Άλφαρο και του πρώτου αντιπροέδρου Τρότα, οι οποίοι επικαλέστηκαν προσωπικά ζητήματα για την απόφασή τους να παραιτηθούν. Η εξέλιξη αυτή έφερε ανακατατάξεις στη διοικητική πυραμίδα, με τον μέχρι πρότινος δεύτερο αντιπρόεδρο, Σάνι, να αναλαμβάνει τα ηνία, έχοντας τη συναίνεση και τη στήριξη των υπόλοιπων μελών του διοικητικού συμβουλίου.
Οι διοικητικές αυτές εξελίξεις έρχονται να προστεθούν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τελευταία στο αγωνιστικό, έχοντας υποστεί τρεις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα. Με πιο πρόσφατη την εκτός έδρας με 1-0 από τη Βελές, με το γκολ του Πέρες να είναι αυτό που έκρινε την αναμέτρηση υπέρ των γηπεδούχων. Παρά την άσχημη πορεία, πάντως (3-3-7) και ο νέος πρόεδρος, Σάνι, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον προπονητή Πουσινέρι. «Θεωρούμε ότι στα επόμενα ματς θα πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε με αυτόν στον πάγκο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αγωνιστικά Νέα: Συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του ο πολύτιμος Χουάρες (Μ). Δεν κατάφερε, επίσης, να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του ο ικανός Τιγχάνοβιτς (ΜΕ). Αντίθετα, ο έμπειρος τεχνικός της Σεντράλ Κόρδοβα μπορεί να υπολογίζει σε δυο σημαντικές επιστροφές, καθώς οι βασικοί Μασιέλ (Α) και Πινιάνι (Α) εξέτισαν τη μια αγωνιστική της ποινής τους.
ΠΛΑΤΕΝΣΕ
Διέψευσε όλα τα προγνωστικά στην Ουρουγουάη η Πλατένσε και πέτυχε μια ιστορική νίκη, την πρώτη της ιστορίας στο Λιμπερταδόρες, με 2-1 επί της Πενιαρόλ για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Η αλήθεια είναι ότι ήταν βελτιωμένη το τελευταίο χρονικό διάστημα, όμως, της έλειπε η αποτελεσματικότητα. Κάτι στο οποίο στάθηκε στις δηλώσεις του και ο προπονητής Σουνίνο: «Η ομάδα απέδειξε σε όλους ότι μπορεί να τα καταφέρει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Πλατένσε αιφνιδίασε την αντίπαλό της και άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό με τον Μαϊνέρο, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στην επανάληψη και στο 58’ ο Αρέσο έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Σουνίνο έδειξε χαρακτήρα, δεν επηρεάστηκε από την ισοφάριση και στο 63’ ξαναπέρασε μπροστά, με τον Σαπιόλα να σκοράρει από την άσπρη βούλα. Στο Απερτούρα Αργεντινής, έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πλησιάσει στα πλέι οφ, μένοντας στο 1-1 με τη νεοφώτιστη Χιμνάσια Μεντόσα. Προηγήθηκε με τον Νάσιφ στο 14’, αλλά ο Λενσιόνι ισοφάρισε στο 74’.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών τους οι χρήσιμοι Μινέρβα (Ε), Μπομπαντίγια (Ε) και οι μακροχρόνια απόντες Οκάμπο (Ε), Πορτίγιο (Μ), Κιρός (Α), Γκόνι (Α), Μπάι (Α). Παραμένει αμφίβολος ο ικανός Βάσκες (Α). Εξέτισε και επιστρέφει ο πολύτιμος Σαμπορίδο (Α).
Γιάννης Σελαλμαζίδης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Κέρδισε αυτοπεποίθηση με τη σπουδαία της νίκη στο Λιμπερταδόρες η Πλατένσε, που δεν διακρίνεται, όμως, για τη σταθερότητα της. Τεταμένο το κλίμα στη Σεντράλ Κόρδοβα, μετά τις παραιτήσεις προέδρου και αντιπροέδρου. Δύσκολο να ψυχολογήσει κανείς τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, δεν θα ασχοληθούμε.
Κρίσταλ Πάλας
Γουέστ Χαμ
Χιμνάσια Μεντόζα
Λανούς
Μπαράκας Σεντράλ
Μπελγράνο
Σαν Λορέντζο
Βελέζ Σάρσφιλντ
Μπάνφιλντ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Τίγκρε
Ουρακάν
Ροσάριο Σεντράλ
Σαρμιέντο Χουνίν
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Φλαμένγκο
Μπαΐα
Παλμέιρας
Ατλέτικο Παραναένσε
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Ρέμο
Μίντιλαντ
Άαρχους
Λος Άντζελες
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Λιν
Σάντνες Ουλφ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Ιντεπεντιέντε
Μπόκα Τζούνιορς
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Ουνιόν Σάντα Φε
Ρίβερ Πλέιτ
Ατλέτικο Τουκουμάν
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ντεφένσα Xoυστίσια
Ρασίνγκ Κλουμπ
Αλντοσίβι
Νιούελς Ολντ Μπόις
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
1Χ