Ένα βήμα πιο κοντά η Άρσεναλ
ΑΡΣΕΝΑΛ
Δυσκολεύτηκε στη ρεβάνς των ημιτελικών του Λιγκ Καπ , βρήκε όμως γκολ στις καθυστερήσεις και πέρασε με δύο νίκες (3-2, 1-0) επί της Τσέλσι στον τελικό της διοργάνωσης. Ντέρμπι με πολλά φάουλ, λίγες καλές στιγμές στις δύο εστίες και τον Χάβερτς να σκοράρει στο 90+7’ σε αντεπίθεση καθώς οι «μπλε» είχαν βγεί μπροστά για να πετύχουν το γκολ που θα πήγαινε το ματς στην παράταση.
Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε εντυπωσιακή επιστροφή μετά την εντός έδρας ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με το εμφατικό 4-0 στο Έλαντ Ρόουντ επί της Λιντς. Αφεντικό στην αναμέτρηση από την αρχή, με υψηλά ποσοστά ευστοχίας στο πρώτο μέρος προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά (27’ Θουμπιμέντι, 38’ Μαντουέκε) έχοντας τρείς τελικές στην αντίπαλη εστία. Στη συνέχεια το ματς άνοιξε περισσότερο από την πλευρά των «παγωνιών», δημιούργησε μια ντουζίνα ευκαιρίες και με την ψυχολογία υπέρ της, σκόραρε άλλες δύο φορές με τον Γιόκερες στο 69’ και τον Ζεσούς στο 86’.
Στο πέρας της 24ης αγωνιστικής ήταν ευνοημένη από τα υπόλοιπα αποτελέσματα και διεύρυνε τη διαφορά από την δεύτερη θέση στους έξι βαθμούς. Είναι αήττητη στα 18 τελευταία εντός έδρς ματς εναντίον της Σάντερλαντ (13-5-0). Τελευταία ήττα με 2-1 το Νοέμβριο του 1983 στο Χάιμπουρι.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο αναπληρωματικός μεσοεπιθετικός Μερίνο (21/4) και ο δεξιός μεσοεπιθετικός Σάκα (21/4). Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο ενίοτε βασικός μέσος Όντεργκορντ (18/1), μοιρασμένες οι πιθανότητες να αγωνιστεί.
ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ
Άμεση επιστροφή στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις με το δίκαιο 3-0 επί της Μπέρνλι, μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο. Η Σάντερλαντ αποδεικνύει όσο περνά ο καιρός πως η θετική εικόνα που έχει εμφανίσει στην επιστροφή της δεν ήταν παροδική. Ομάδα που εκμεταλλεύεται σε πολύ μεγάλο βαθμό την δυναμική της έδρας της, τα κατάφερε με άνεση και εναντίον των «κλάρετς». Μπορεί να μην κατέγραψε πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος αλλά είχε ευστοχία και καλές επιλογές έχοντας προβάδισμα δύο γκολ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους από τα γκολ στο 5’ (αυτογκόλ από τον Τουανζέμπε) και στο 32’ από τον Ντιαρά. Στη συνέχεια έδωσε χώρο στην αντίπαλο που είχε ανούσια υπεροχή, χτύπησε στις αντεπιθέσεις. Θεαματικό το τρίτο γκολ από τεχνικό σουτ του Ταλμπί στο 72’ με τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήγει στο βάθος της αντίπαλης εστίας.
Ανέβηκε στην όγδοη θέση της κατάταξης (9-9-6) χάριν κυρίως της αξιοπρόσεκτης ανασταλτικής λειτουργίας αφού έχει δεχτεί 26 γκολ σε 24 ματς έχοντας την τρίτη θέση στη σχετική λίστα. Τελευταία νίκη εκτός έδρας στο Λονδίνο επί της Τσέλσι με 2-1, στα τέλη Οκτωβρίου.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο αμυντικός μέσος και αρχηγός Τσάκα (22/1), ο βασικός δεξιός μεσοεπιθετικός Τραορέ (10/1) και ο αναπληρωματικός μέσος Τα Μπι που δεν έχει αγωνιστεί φέτος. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο βασικός κεντρικός αμυντικός Αλντερέτε (20-1), υπέρ του οι πιθανότητες.
Εκτίμηση
Μετά την ήττα στο Εμιρέιτς από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι πλέον πολύ περισσότερο προσεκτική στην έδρα της. Κόντρα σε έναν δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο όπως είναι η Σάντερλαντ βασικός στόχος είναι να μην δεχτεί γκολ. Γκολ θα βρει με τους ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς που διαθέτει. Άσος.
Σαουθάμπτον
Γουότφορντ
Κόβεντρι
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Μπέρμιγχαμ
Λέστερ
Πρέστον
Πόρτσμουθ
Γουέστ Μπρομ
Στόουκ
Ρέξαμ
Μίλγουολ
Χαλ
Μπρίστολ Σίτι
Ντέρμπι
Ίπσουιτς
Νόριτς
Μπλάκμπερν
Νιούκαστλ
Μπρέντφορντ
Φούλαμ
Έβερτον
Μπόρνμουθ
Άστον Βίλα
Μπέρνλι
Γουέστ Χαμ
Γουλβς
Τσέλσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τότεναμ
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ντεφένσα Xoυστίσια
Μπελγράνο
Μπάνφιλντ
Ρασίνγκ Κλουμπ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Ρίβερ Πλέιτ
Τίγκρε
Σέντραλ Κόρδοβα
Ουνιόν Σάντα Φε
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Ντέντερ
Σαρλερουά
Σερκλ Μπριζ
Γάνδη
Λέουβεν
Ναντ
Λυών
Μπρεστ
Λοριάν
Λανς
Ρεν
Γκλάντμπαχ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Χαϊντενχάιμ
Αμβούργο
Φράιμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης
Ζανκτ Πάουλι
Στουτγκάρδη
Ντάρμσταντ
Καϊζερσλάουτερν
Μάιντζ
Άουγκσμπουργκ
Πάντερμπορν
Νυρεμβέργη
Βόλφσμπουργκ
Ντόρτμουντ
Σάλκε
Ντιναμό Δρέσδης
Έλβερσμπεργκ
Χέρτα Βερολίνου
Σιόν
Λουκέρνη
Βίντερτουρ
Λουγκάνο
Γκρασχόπερς
Γιούνγκ Μπόις
ΑΕΛ Novibet
Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης
Βόλος ΝΠΣ
Κηφισιά
Ατρόμητος
Ναϊμέγκεν
Χέρακλες
Τβέντε
Χέρενφεν
Τσβόλε
Φόλενταμ
Φορτούνα Σιτάρντ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Σέλτικ
Νταντί
Μάντσεστερ Σίτι
Λίβερπουλ
Λιντς
Μπράιτον
Κρίσταλ Πάλας
Νότιγχαμ Φόρεστ
X