Το τελευταίο ματς του Ντομίνγκες
ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ
Σαν «βόμβα» έσκασε στην Εστουδιάντες η είδηση για την απόφαση του προπονητή Ντομίνγκες να συνεχίσει την καριέρα του στην Ατλέτικο Μινέιρο, ενώ το ματς με τη Σαρμιέντο θα είναι το τελευταίο του. Στη λίστα των ανθρώπων της διοίκησης σε ότι αφορά τον αντικαταστάτη του οι Ντεμιτσέλις και Παλέρμο. Το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Εστουδιάντες στο γήπεδο για το εκτός έδρας ντέρμπι με τη Χιμνάσια Λα Πλάτα δέχτηκε επίθεση, σύμφωνα με δημοσιεύματα, με πέτρες και μπουκάλια. Δεν τραυματίστηκε, ευτυχώς, κάποιο μέλος της ομάδας, καθώς προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.
Σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Εστουδιάντες παρέμεινε αήττητη (2-3-0) στο πρωτάθλημα, καθώς το «Clásico platense» έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα. Σε αντίθεση, πάντως, με προηγούμενες αναμετρήσεις των δύο αντιπάλων, η συγκεκριμένη είχε πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, οι οποίες, όμως, δεν αξιοποιήθηκαν. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και η επιστροφή στην αγωνιστική δράση του πολύτιμου Σετρέ (ΜΕ), που βρίσκεται στο στόχαστρο της Μπόκα Τζούνιορς. Ο πολύτιμος Μεδίνα (Μ), επίσης, αποδέχτηκε την πρόταση της Μποταφόγκο.
Αγωνιστικά Νέα:
Δεν αναμένεται να αλλάξει το σύστημα 4-2-3-1 ο προπονητής της Εστουδιάντες, ενώ ο Καρίγιο θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης. Συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του ο πολύτιμος Αρσαμέντια (Μ). Έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω ενοχλήσεων ο ικανός Νέβες (Μ) και είναι αμφίβολος, ενώ ο Αμονταραΐν θα τον αντικαταστήσει.
ΣΑΡΜΙΕΝΤΟ
Η «κατάρα» των εκτός έδρας παιχνιδιών… χτύπησε για ακόμα μία φορά τη Σαρμιέντο, που έχασε με 1-0 από την Ουρακάν. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Σάβα μακριά από το Χουνίν. Δεν θα μπορούσαν, πάντως, οι οπαδοί της να έχουν παράπονα από τη μαχητικότητα των παικτών τους σε ένα μέτριο παιχνίδι που πήγαινε «σβηστό» για ισοπαλία.
Η έλλειψη συγκέντρωσης, όμως, στη φάση του 67ου λεπτού άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης, καθώς οι γηπεδούχοι κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα με τον Μπισάνς. Στα εναπομείναντα λεπτά, η Σαρμιέντο δεν κατάφερε να συνέλθει από το ψυχολογικό σοκ και να αντιδράσει. Η αδράνειά της στη φάση του γκολ ήταν το μοναδικό στοιχείο που επεσήμανε στους παίκτες του ο Σάβα.
Αγωνιστικά Νέα:
Δεν βρίσκεται στα πλάνα του τεχνικού της Σαρμιέντο ο μακροχρόνια τραυματίας Μανίν (Ε). Συνεχίζουν, επίσης, το πρόγραμμα αποθεραπείας τους οι αναπληρωματικοί Γοδόι (Α) και Γκονσάλες (ΜΕ). Δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του ο σημαντικός Ντίας (Α). Ο Ινσαουράλδε αναμένεται να ξεκινήσει δίπλα στον Αρτουρία στο κέντρο της άμυνας, ενώ οι Σανταμαρία και Αρισμέντι θα καλύψουν το δεξί και το αριστερό άκρο, αντίστοιχα.
Εκτίμηση
Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ανάμεσα στις δυο ομάδες. Μεγάλο το σοκ από την αποχώρηση του Ντομίνγκες, όμως, η Εστουδιάντες, που έχει υψηλούς στόχους, μπορεί να σημειώσει την τρίτη νίκη της απέναντι στη Σαρμιέντο, που χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικότητας της μακριά από την έδρα της.
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Ουνιόν Σάντα Φε
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Μπαράκας Σεντράλ
Ντεφένσα Xoυστίσια
Λανούς
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ροσάριο Σεντράλ
Τίγκρε
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Σαρλερουά
Κλαμπ Μπριζ
Σερκλ Μπριζ
Ντέντερ
Μαρσέιγ
Λυών
Αμβούργο
Λειψία
Παναθηναϊκός
Άρης
Ορλάντο Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Νιου Γιόρκ Σίτι
Όστιν
DC Γιουνάιτεντ
Σαν Ντιέγκο
Σεντ Λούις Σίτι
Τζιρόνα
Θέλτα
Μπέτις
Σεβίλλη
Ρόμα
Γιουβέντους
Εξέλσιορ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Ρίο Άβε
Φαμαλικάο
Κάζα Πία
Μορεϊρένσε
Βελέζ Σάρσφιλντ
Μπόκα Τζούνιορς
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ιντεπεντιέντε
Μπελγράνο
Σέντραλ Κόρδοβα
Σαν Λορέντζο
Μπάνφιλντ
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Πλατένσε
Ρίβερ Πλέιτ
Ουρακάν
Ατλέτικο Τουκουμάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Ρασίνγκ Κλουμπ
Χιμνάσια Μεντόζα
Αλντοσίβι
Ντεπορτίβο Ριέστρα