Απρόβλεπτη «μάχη» για να μην χαθούν οι ελπίδες της Ευρώπης
Η Μπρεστ φιλοξενεί τη Λανς για την 30η αγωνιστική της Λιγκ 1. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ισοπαλία στο «σπίτι» της Σεντ Ετιέν, ενώ οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν εντός έδρας από τη Ρεμς.
ΜΠΡΕΣΤ
Την περασμένη εβδομάδα αναγκάστηκε να ταξιδέψει στους πρόποδες των Άλπεων ούτως ώστε να δοκιμαστεί εκτός έδρας από τη σαφώς πιο αδύναμη Σεντ Ετιέν η οποία πάντως «καιγόταν» για ένα θετικό αποτέλεσμα, με το «Ζοφρουά Γκισάρ» να αποτελεί πάντοτε ένα δύσκολο γήπεδο. Ήθελε πάντως να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά της. Παρουσιάστηκε ασόβαρη και παρά το γεγονός ότι «φλέρταρε» με νίκη, τελικά παραχώρησε ισοπαλία 3-3. Το πρώτο μέρος ήταν από τα πιο θεαματικά της σεζόν. Στο 6’ προηγήθηκε με κοντινό τελείωμα του Αζόρκ. Ισοφαρίστηκε στο 16’ από τον Στασέν όμως στο 25’ ο Σιμά με κεφαλιά πέτυχε το 1-2. Δεν κατάφερε ξανά να υπερασπιστεί το προβάδισμά της και στο 34’ ο Καρντόνα «έγραψε» το 2-2. Τρία λεπτά μετά όμως μπήκε ξανά σε θέση «οδηγού» με κεφαλιά του Αζόρκ και πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στην επανάληψη είχε δοκάρι με τον Μπαλντέ όμως από το... πουθενά στο 80’ ο Καρντόνα «χτύπησε» ξανά για το 3-3. Έγινε «ροντέο» το παιχνίδι στη συνέχεια και γλίτωσε ξανά από το δοκάρι, έχοντας κι εκείνη δύο μεγάλες φάσεις, με το 3-3 να μην αλλάζει πάντως έως το φινάλε.
Η Μπρεστ έχει καταφέρει να «χτίσει» ένα αήττητο σερί πέντε αναμετρήσεων, όμως δεν κατάφερε να βέλει στη σειρά ένα τρίτο διαδοχικό «τρίποντο». Μάλιστα στο χρονικό διάστημα στο οποίο έχει μείνει αήττητη, έχει πανηγυρίσει τρεις επιτυχίες κι έχει μετρήσει δύο ισοπαλίες. Οι «πειρατές» έχουν μαζέψει 44 βαθμούς και στέκονται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, απέχοντας τέσσερις πόντους από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια τα οποία κυνηγούν, έχοντας «γλυκαθεί» από τη φετινή τους επιτυχημένη παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους για να καταφέρουν. Τα τρία πιο πρόσφατα ματς τους ήταν Over κι αμφίσκορα.
Ο τεχνικός των γηπεδούχων Ερίκ Ρουά υπογράμμισε: «Μας έλειψαν δύο βαθμοί στο παιχνίδι με τη Σεντ Ετιέν διότι πιστεύω ότι κάναμε όλα όσα έπρεπε για να κερδίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να το αποδεχθούμε και να προχωρήσουμε πιο μπροστά. Αν θα μας κοστίσει είναι κάτι που θα φανεί. Ίσως δεν είμαστε ικανοί να φτάσουμε ψηλότερα. Το μοναδικό πράγμα που ενόχλησε ήταν ότι δεν τελειώσαμε το ματς στις ευκαιρίες μας και ότι στο τέλος ο τερματοφύλακάς μας πήρε κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση ενώ θέλαμε να νικήσουμε».
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο βασικός δεξιός μπακ Λαλά (26/3). Δεν μπορούν να προσφέρουν ο αμυντικός Κουλιμπαλί (7/0), ο μπακ Μπουργκό (2/1), ο χαφ Μαρτέν (13/1) όπως και οι εξτρέμ Φεβρ (19/3) και Σαλάχ (12/1). Μακροχρόνιος απών ο αμυντικός Λοκό (-).
ΛΑΝΣ
Το πρόγραμμα της προηγούμενης «στροφής» την έφερε αντιμέτωπη εντός έδρας με τη Ρεμς. Θεωρητικά ήταν το πολύ μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης κι έπρεπε να επιβεβαιώσει τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Όχι μόνο δεν τα κατάφερε αλλά παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών και ηττήθηκε (0-2) απογοητεύοντας και πληρώνοντας την αναποτελεσματικότητά της, έχοντας 37 (!) τελικές προσπάθειες δίχως γκολ. Πίεσε από την αρχή όμως στο 33’ είδε τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ με τον Νακαμούρα για το 0-1 του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος κυριάρχησε απόλυτα και «κατασκήνωσε» στα «καρέ» των «ερυθρόλευκων» πιέζοντας και αναζητώντας την ισοφάριση. Σπατάλησε πληθώρα ευκαιριών και στο 88’ ο Νακαμούρα «χτύπησε» ξανά και την έριξε οριστικά και αμετάκλητα στο καναβάτσο.
Με αυτόν τον άσχημο τρόπο η Λανς δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο «τρίποντο» που είχε προηγηθεί στο «σπίτι» της κόντρα στη Σεντ Ετιέν κι επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά ότι αποτελεί μία από τις πιο αναξιόπιστες κι απρόβλεπτες ομάδες της κατηγορίας, με τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της να είναι τεράστια και μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η συγκομιδή των 42 πόντων κρίνεται μέτρια για τους «χρυσοκόκκινους» και τους φέρνει ακριβώς στη μέση της κατάταξης και στην 9η θέση, βλέποντας τις ελπίδες τους για έξοδο στην Ευρώπη να εξανεμίζονται. Τα οκτώ από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς τους ολοκληρώθηκαν Under και No Goal.
«Είναι απίστευτο ότι δεν σκοράραμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους με πρώτο εμένα. Θα είναι δύσκολο πάντως να παίξουμε καλύτερα και να φτιάξουμε πιο πολλές ευκαιρίες. Είναι καθήκον μας να σκοράρουμε περισσότερο και δεν το κάνουμε παρά το γεγονός ότι δημιουργούμε προϋποθέσεις» σχολίασε ο κόουτς των φιλοξενούμενων Γουίλ Στιλ ο οποίος δεν έχει πείσει σε καμία περίπτωση με το έργο του και δεν αποκλείεται να αποτελέσει παρελθόν το προσεχές καλοκαίρι, έστω κι αν το συμβόλαιο που υπέγραψε το περσινό καλοκαίρι έχει διάρκεια μέχρι το 2027.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε και είναι ξανά διαθέσιμος ο μέσος Ελ Αϊναουί (19/4). Φρέσκα προβλήματα από το προηγούμενο παιχνίδι αυτά του στόπερ Μπα (6/0) και του αριστερού μπακ-χαφ Μασάδο (24/1), αμφότεροι θα απουσιάσουν. Μακροχρόνιοι απόντες ο γκολκίπερ Πέτριτς (-), ο αριστερός μπακ-χαφ Τσάβες (10/1), ο επιθετικός Λασκαρί (14/2) και ο φορ Σατριάνο (4/0).
Εκτίμηση
Απογοήτευση είναι το βασικό συναίσθημα που κυριαρχεί και στις δύο πλευρές πριν από τη σέντρα της συγκεκριμένης συνάντησης. Κι αυτό συμβαίνει διότι αμφότερες είχαν θέσει ως στόχο στο ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου να εξασφαλίσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την προσεχή σεζόν. Όλα δείχνουν ότι δεν θα τα καταφέρουν. Η Μπρεστ βρίσκεται μάλλον σε καλύτερη φάση όμως δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, την ώρα που η Λανς είναι εντελώς απρόβλεπτη, ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο. Κλασική τριπλή παραλλαγή και θα προτιμήσουμε τα 2-3 γκολ θεωρώντας ότι δεν θα ξεφύγει περισσότερο το σκορ.
Κόβεντρι
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
ΚΠΡ
Μπρίστολ Σίτι
Νόριτς
Ίπσουιτς
Λέστερ
Σουόνσι
Μίντλεσμπρο
Πόρτσμουθ
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Γουότφορντ
Σαουθάμπτον
Ντέρμπι
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Χαλ
Στόουκ
Μπλάκμπερν
Τσάρλτον
Πρέστον
Λίβερπουλ
Φούλαμ
Μπρέντφορντ
Έβερτον
Μπέρνλι
Μπράιτον
Άρσεναλ
Μπόρνμουθ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Μπαράκας Σεντράλ
Μπόκα Τζούνιορς
Ιντεπεντιέντε
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Ουνιόν Σάντα Φε
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Μπλάου Βάις Λινζ
WSG Τιρόλ
Βολφσμπέργκερ
Ριντ
Αλτάχ
Γκράτσερ ΑΚ
Σιντ Τρούιντεν
Κλαμπ Μπριζ
Σερκλ Μπριζ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Σταντάρ Λιέγης
Βέστερλο
Ρέμο
Βάσκο Ντα Γκάμα
Βιτόρια Μπαΐα
Σάο Πάουλο
Ρεν
Ανζέ
Οσέρ
Ναντ
Ντάρμσταντ
Αννόβερο
Χέρτα Βερολίνου
Καϊζερσλάουτερν
Πρόισεν Μούνστερ
Γκρόιτερ Φιρτ
Νυρεμβέργη
Ντιναμό Δρέσδης
Ζανκτ Πάουλι
Μπάγερν Μονάχου
Χαϊντενχάιμ
Ουνιόν Βερολίνου
Ντόρτμουντ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Βόλφσμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Τουν
Βασιλεία
Ζυρίχη
Λουγκάνο
Βίντερτουρ
Γκρασχόπερς
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Κολοράντο Ράπιντς
Ντιναμό Χιούστον
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
DC Γιουνάιτεντ
Ντάλας
Σεντ Λούις Σίτι
Πόρτλαντ Τίμπερς
Λος Άντζελες
Σικάγο Φάιαρ
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Τορόντο
Σινσινάτι
Σάρλοτ
Νάσβιλ
Ίντερ Μαϊάμι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Όστιν
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σαν Ντιέγκο
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Έλτσε
Βαλένθια
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Αλαβές
Αταλάντα
Γιουβέντους
Μίλαν
Ουντινέζε
Τρόμσο
Κρίστιανσουντ
Βίκινγκ
Μπόντο Γκλιμτ
Λίλεστρομ
Σταρτ
Χέρακλες
Άγιαξ
Χρόνινγκεν
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Ουτρέχτη
Τελστάρ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Αϊντχόφεν
Εστρέλα Αμαδόρα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Χαρτς
Μάδεργουελ
Σέλτικ
Σεντ Μίρεν
Νταντί Γιουνάιτεντ
Λίβινγκστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί
Αμπερντίν
Χιμπέρνιαν
Μιάλμπι
Έργκριτε
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Γκέτεμποργκ
Χάκεν
Παρί Σεν Ζερμέν
Μονακό
Νις
Λιλ
Λυών
Στρασβούργο
Μαρσέιγ
Σεντ Ετιέν
Τουλούζ
Ρεμς
Μονπελιέ
Χάβρη