«Σφιχτό» ματς στη Μεντόσα
ΧΙΜΝΑΣΙΑ ΜΕΝΤΟΣΑ
Ραγδαίες εξελίξεις στη Χιμνάσια Μεντόσα μετά την εκτός έδρας ήττα με 1-0 από τη Νιούελς Ολντ Μπόις, την έκτη της συνολικά (2-3-6) στο Απερτούρα, καθώς αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο της ο Μπρότσι. Ήταν ο τεχνικός που την οδήγησε και πάλι μετά από 42 χρόνια στην πρώτη κατηγορία. Η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου ανέφερε ότι το «διαζύγιο» ήταν συναινετικό, όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Μπρότσι θεωρούσε ότι μπορούσε να αντιστρέψει την κατάσταση.
Η διοίκηση ανέθεσε αρχικά την ομάδα στον υπηρεσιακό Σάστρε, που δεν πρόλαβε, να καθίσει, όμως, στον πάγκο σε επίσημο ματς, καθώς ανέλαβε ο Φράνκο, πρώην τεχνικός της Άρσεναλ Σαραντί. «Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για μένα και αποφάσισα να την εκμεταλλευτώ» ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του. Το έργο του, πάντως, μόνο εύκολο δεν θα είναι, ενώ στόχος είναι η αποφυγή του υποβιβασμού.
Αγωνιστικά Νέα: Αμφίβολοι παραμένουν οι σημαντικοί Μουνιός (Α) και Σ. Ροντρίγκες (Ε). Δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών τους ο πολύτιμος Γκονσάλες (Α) και οι αναπληρωματικοί Ο’Κόνορ (Μ), Ρομάνο (Ε). Συνεχίζουν το πρόγραμμα αποθεραπείας τους οι αναπληρωματικοί Φράνκο (Α) και Ανδράδα (Ε). Ο Καρέρα αναμένεται να είναι ο παρτενέρ του Μοντίνο στο κέντρο της άμυνας.
ΒΕΛΕΣ
Έντονα παράπονα για τη διαιτησία «συνόδεψαν» την πρώτη ήττα της Βελές (6-4-1) στο τρέχον Απερτούρα, εντός έδρας με 1-0 από τη Λανούς. Συγκεκριμένα, στο 80ο λεπτό ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Λοσάδα, ακούμπησε την μπάλα με το χέρι έξω από τη μεγάλη περιοχή, έχοντας, μάλιστα, ήδη κίτρινη κάρτα. Προς γενική έκπληξη, όμως, ο διαιτητής δεν τον απέβαλε.
Παρ’ όλα αυτά ο προπονητής της Σκελότο παραδέχτηκε ότι η Λανούς ήταν σωστά προετοιμασμένη. «Ο αντίπαλος ήταν άριστα στημένος στον αγωνιστικό χώρο. Όταν δεν παίζεις καλά, τότε θα χάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά. Το παιχνίδι κρίθηκε από το τέρμα που πέτυχε ο Ισκιέρδος στο 71ο λεπτό. Σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί, πάντως, γρήγορα. Υπάρχει η πρόθεση να ενεργοποιηθεί η ρήτρα αγοράς ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του πολύτιμου κίπερ Μοντέρο, που αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τη Μιγιονάριος.
Αγωνιστικά Νέα: Συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας του ο μακροχρόνια απών Γκαραγιάλδε (Μ). Δεν κατάφεραν, επίσης, να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών τους ο πολύτιμος Γκόρντον (Α) και ο αναπληρωματικός Εσκομπάρ (Α). Δεν υπολογίζεται ο σημαντικός Μάτσουκα (ΜΕ, τιμωρημένος). Οι Μονσόν και Ρομέρο διεκδικούν τη θέση στην κορυφή της επίθεσης, σε σύστημα 4-2-3-1.
Γιάννης Σελαλμαζίδης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Με νέο προπονητή, τον Φράνκο θα παραταχθεί η Χιμνάσια Μεντόσα και δεν αναμένεται να ρισκάρει. Σε χαμηλό τέμπο αναμένεται να πάει το παιχνίδι και η Βελές, όπως και τα περισσότερα της, άλλωστε, το τελευταίο διάστημα. Αναμένεται παιχνίδι χωρίς ρυθμό, με λίγες φάσεις.
Γουέστ Μπρομ
Ρέξαμ
ΚΠΡ
Γουότφορντ
Λέστερ
Πρέστον
Μπέρμιγχαμ
Μπλάκμπερν
Νόριτς
Πόρτσμουθ
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Χαλ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Σουόνσι
Στόουκ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Τσάρλτον
Μπρίστολ Σίτι
Κόβεντρι
Ντέρμπι
Μίντλεσμπρο
Μίλγουολ
Ουνιόν Σάντα Φε
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Σαν Λορέντζο
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Μπόκα Τζούνιορς
Ριντ
Αλτάχ
Αντβέρπ
Γκενκ
Παλμέιρας
Γκρέμιο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Φλαμένγκο
Σαπεκοένσε
Ατλέτικο Μινέιρο
Σάντος
Ρέμο
Παρί Σεν Ζερμέν
Τουλούζ
Χέλσινγκμποργκ
Έστερ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Μπάνφιλντ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Σαρμιέντο Χουνίν
Τίγκρε
Σέντραλ Κόρδοβα
Μπαράκας Σεντράλ
Ουρακάν
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Ιντεπεντιέντε
Ρίβερ Πλέιτ
Ατλέτικο Τουκουμάν
Λανούς
Μπελγράνο
Ντεφένσα Xoυστίσια
Ρασίνγκ Κλουμπ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ροσάριο Σεντράλ
Πλατένσε
Νιούελς Ολντ Μπόις
Αλντοσίβι
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο