Με το... αμφίσκορο
*Εξ αναβολής παιχνίδι για την 5η αγωνιστική της Σέριε Α.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ
Η προηγούμενη αναμέτρησή της για το Μπραζιλεϊράο ήταν για την 8η αγωνιστική, όταν επικράτησε εντός έδρας με 2-0 της Κοριτίμπα στο «Κλάσικο Μίσους», σε ένα ματς που η ίδια είχε τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημα. Το 1-0 έγινε στο 22’, όταν ο Ζουλιμάρ έκανε τη σέντρα και ο Ντούντου από το ύψος της περιοχής τελείωσε σωστά τη φάση. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, έγινε και το 2-0, με τον Βιβέρος (52’) να εκμεταλλεύεται τα κενά στην άμυνα των φιλοξενούμεων και να σκοράρει από κοντά.
Είχε προηγηθεί για την Ατλέτικο Παραναένσε το, επίσης εντός έδρας, 2-1 επί της Κοριτίμπα και, κάπως έτσι, έχει ανέβει στην 6η θέση, με 13 πόντους, έπειτα από 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, με τα τέρματά της να βρίσκονται στο 10-7. Η συνολική της εικόνα στο πρωτάθλημα είναι θετική, αν και δεν εκλείπει η ανισορροπία στην άμυνά της. Σε κάθε περίπτωση, στην έδρα της παρουσιάζεται πιο αποτελεσματική και ελέγχει καλύτερα τον ρυθμό των αγώνων.
Αγωνιστικά Νέα: Μοναδικό πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η απουσία του κεντρικού αμυντικού Τεράν, λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο.
ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ
Στην 8η αγωνιστική, νίκησε με 1-2 εκτός έδρας την Μπραγκαντίνο. Προηγήθηκε στο 8’, όταν ο Τέλες ευστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Χοακίν Κορέα. Η αντίπαλός της ισοφάρισε άμεσα, με τον Μπαρμπόσα (15’), και αυτό ήταν το σκορ ημιχρόνου. Στο 71’, ο Μπαρμπόσα, με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, έγραψε το τελικό 1-2. Παρά την επικράτησή της αυτή, ωστόσο, ο Μαρτίν Ανσέλμι απομακρύνθηκε και στον πάγκο βρίσκεται προσωρινά, αυτήν την περίοδο, ο Ροντρίγκο Μπελιάο.
Στην 7η αγωνιστική, η Μποταφόγκο είχε ηττηθεί με 2-1 στην έδρα της Παλμέιρας και αυτό ήταν, ίσως, το παιχνίδι που ξεχείλισε το… ποτήρι της υπομονής προς το πρόσωπο του Ανσέλμι. Βρίσκεται στη 17η θέση της Σέριε Α Βραζιλίας, με 6 βαθμούς σε 6 αγώνες, έχοντας 2 νίκες και 4 ήττες, μετρώντας, πάντως, και δύο παιχνίδια λιγότερα.
Αγωνιστικά Νέα: Στο ιατρικό δελτίο εξακολουθούν να βρίσκονται ο μέσος Νέουτον, ο στόπερ Πανταλεάο και ο επιθετικός Ράμος. Επίσης, δεν θα αγωνιστούν ο μέσος Ντανίλο Σάντος (6/5), που βρίσκεται στην εθνική Βραζιλίας, και ο στόπερ Φεραρέσι, που έχει υποχρεώσεις με τη Βενεζουέλα.
Εκτίμηση
Η Ατλέτικο Παραναένσε έχει καλύτερη αγωνιστική εικόνα, παίζει στην έδρα της και προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες. Αμυντικά, ωστόσο, δεν είναι αξιόπιστη, με το παθητικό των επτά τερμάτων σε επτά αγώνες να καταδεικνύει του λόγου το αληθές. Η Μποταφόγκο, από την άλλη, έχει σημαντικές απουσίες και δεν είναι καθόλου σταθερή, όμως, μετά την απόλυση του Ανσέλμι, οι ποδοσφαιριστές της θα έχουν έξτρα κίνητρο να αποδείξουν πράγματα. Με 10-12 στα τέρματά τους, οι φιλοξενούμενοι σκοράρουν, αλλά και δέχονται γκολ με συνέπεια. Είναι εξαιρετικά πιθανό να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.
Κολομβία
Γαλλία
Αϊτή
Τυνησία
Μεξικό
Πορτογαλία
Ηλιούπολη
Καλλιθέα
Χανιά
Παναργειακός ΑΠΟ
Αιγάλεω
Ελλάς Σύρου
Παλμέιρας
Φλουμινένσε
Γκρέμιο
Βάσκο Ντα Γκάμα
Βιτόρια Μπαΐα
Σάο Πάουλο
Ατλέτικο Μινέιρο
Φλαμένγκο
Σαπεκοένσε
Μπαΐα
Ρέμο
Σάντος
Μιρασόλ
Κορίνθιανς
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Κρουζέιρο
Κοριτίμπα
Ιντερνασιονάλ