Τα γκολ στο προσκήνιο στην Κοπεγχάγη
Τι ισχύει: League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι οκτώ πρώτες ομάδες της βαθμολογίας προκρίνονται απευθείας στους «16» της διοργάνωσης, ενώ όσες τερματίσουν στις θέσεις 9-24, θα παίξουν διπλά νοκ-άουτ παιχνίδια για να συμπληρώσουν το παζλ του επόμενου γύρου. Οι τελευταίοι 12 της κατάταξης αποκλείονται από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 4) Περισσότερες νίκες, 5) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες, 6) Ματς με αντιπάλους της League Phase (Βαθμοί, Διαφορά τερμάτων, Καλύτερη επίθεση), 7) Λιγότεροι βαθμοί ποινής, 8) Βαθμολογία στο Ranking της UEFA.

Επιστροφή στο θρόνο της μετά από έναν χρόνο απουσίας. Η περασμένη σεζόν άνηκε ολοκληρωτικά σε εκείνη, μιας και σήκωσε τόσο το πρωτάθλημα Δανίας (16 συνολικά), όσο και το κύπελλο (10 συνολικά). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να την στείλει στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Απέκλεισε τις Ντρίτα, Μάλμε και στα πλέι-οφ την Βασιλεία. Πέρυσι είχε αγωνιστεί στο Κόνφερενς Λιγκ, εκεί που σε έξι αγωνιστικές είχε ρεκόρ 2-2-2, τερματίζοντας στην 18η θέση. Στη συνέχεια κοντραρίστηκε με την Χάιντενχαϊμ και με ανατροπή πέρασε στην επόμενη φάση. Η Τσέλσι -που το κατέκτησε- έλαχε να βρεθεί στον «δρόμο» της, από την οποία έμεινε εκτός. Στο πρωτάθλημα, τη φετινή περίοδο, έχει παίξει οκτώ ματς. Στο τελευταίο της ηττήθηκε από την Μπρόντμπι (2-1). Ηταν η δεύτερη μετά από αυτή επί της Ααρχους (3-2) τον Αύγουστο. Βρίσκεται ένα «σκαλί» κάτω από την προαναφερθείσα στο -1 με απολογισμό (5-1-2). Στον πάγκο παραμένει από το 2022 ο 37χρονος Γιάκομπ Νέστραπ. Καραμπάγκ, Ντόρτμουντ, Τότεναμ, Καϊράτ, Βιγιαρεάλ, Νάπολι και Μπαρτσελόνα οι υπόλοιπες ομάδες που θα αντιμετωπίσει στη League Phase. «Θα ήθελα ο κόουτς Χιούλμαντ να είχε αναλάβει μία εβδομάδα αργότερα. Εχει καλή γνώση και γνωρίζει το ποδόσφαιρό μας και το πως παίζουμε και ίσως αυτό κάνει τη διαφορά στο ματς», τα λόγια του Δανού τεχνικού στη συνέντευξη τύπου. Εστιάζοντας κυρίως στον προπονητή της αντίπαλης ομάδας, ο οποίος είχε περάσει και από την Εθνική Δανίας.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός πλάνων για τον αγώνα είναι ο εξαιρετικός κεντρικός μέσος Μάτσον (11/5), αλλά και οι δύο νεαροί μέσοι Χόιερ και Μοαλέμ. Επίσης, μη διαθέσιμος ο έμπειρος επιθετικός Κορνέλιος (12/2), με τον τεχνικό της Κοπεγχάγη να θέλει να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε στο έσχατο 90λεπτο, στην ήττα από την Μπρόντμπι, κυρίως αμυντικά.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε δεν ήταν ανάλογη με εκείνη του 2023-24 και την κατάκτηση της Μπουντεσλίγκα. Τερμάτισε δεύτερη και 13 βαθμούς πίσω από την Μπάγερν Μονάχου. Είχε προκριθεί απευθείας στη League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ, προκρίθηκε απευθείας στους «16», καθώς είχε τερματίσει στην 6η θέση με απολογισμό 5-1-2. Το όνειρό της βέβαια ήταν έως εκεί, με την Μπάγερν να την «τελειώνει» μέσα έξω και να παίρνει την πρόκριση. Φέτος τα πράγματα ξεκίνησαν τραγικά. Ηττα στην πρεμιέρα από την Χόφενχαϊμ (2-1), ισοπαλία με την Βέρντερ (3-3), ως αποτέλεσμα η θητεία Τεν Χαγκ να μην μακροημερεύει (τρία επίσημα ματς κάθισε στον πάγκο). Ο πρώην τεχνικός της Δανίας, Κάσπερ Χιούλμαντ ήταν ο εκλεκτός της διοίκησης. Ο ίδιος ξεκίνησε με νίκη στο ντεμπούτο του, επικρατώντας της Αϊντραχτ με 3-1 σκορ. Πρωταγωνιστής ήταν ο Γκριμάλντο με δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ. Αϊντχόφεν, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι, Νιουκάσλ, Ολυμπιακός και Βιγιαρεάλ οι ομάδες που θα βρει στη League Phase. Σε ένα πραγματικά δύσκολο πρόγραμμα, με την αρχή της απόψε να είναι πολύ σημαντική. «Φυσικά και γνωρίζω πολύ, πολύ καλά τον τρόπο παιχνιδιού της Κοπεγχάγη. Γνωρίζω ότι στην Ευρώπη και στα εντός της είναι εξαιρετικά δύσκολη. Υπήρξαν ευρωπαϊκές βραδιές, που ομάδες μεγαλύτερες και δεν ήταν εύκολες να επικρατήσουν», σχολίασε ο Δανός κόουτς στη συνέντευξη τύπου. Απατώντας ουσιαστικά στα λεγόμενα του συναδέλφου του.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός ευρωπαϊκής λίστας οι Μπελοσιάν (Α), Τεριέρ (Μ) και Χόφμαν (ΜΕ), λόγω των τραυματισμών που έχουν. Νέα απώλεια αυτή του μεσοεπιθετικού Τέλα (4/0) και ο αμυντικός χαφ Παλάσιος (2/0).

Εκτίμηση
Μπορεί η αλλαγή προπονητή στην Λεβερκούζεν να έφερε αλλαγές και να επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, ωστόσο ακόμη χρειάζεται χρόνο για να δούμε την πραγματική αλλαγή. Προσωπικά δεν με πείθει και αυτός είναι ο λόγος που δεν βρίσκω αξία στο διπλό. Παράλληλα, η Κοπεγχάγη εντός είναι ισχυρή και μετρά τρεις σερί επικρατήσεις φέτος στο πρωτάθλημα. Το Goal θα προστεθεί στις επιλογές μου.
Γκολ γκολ κ οβερ