Όλα δείχνουν… γκολ στο Πάρκεν
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
Η Κοπεγχάγη προέρχεται από μία απογοητευτική σεζόν, την οποία κατάφερε να «σώσει» στο φινάλε με την αλλαγή προπονητή. Η απομάκρυνση του Νίστρουπ και η άφιξη του Σβένσον δεν άλλαξαν άμεσα την εικόνα, καθώς οι «Λέοντες» έμειναν εκτός πλέι οφ. Aκολούθησε η ήττα στο τελικό του Κυπέλλου από τη Μίντιλαντ, με αποτέλεσμα να εξάντλησουν το πρώτο τους περιθώριο για ευρωπαϊκή έξοδο. Έτσι, έπρεπε να κατακτήσουν την πρώτη θέση στα πλέι άουτ και στη συνέχεια να επικρατήσουν της Μπρόντμπι στα μπαράζ Ευρώπης, κάτι που τελικά κατάφεραν, σώζοντας εν μέρει μια δύσκολη χρονιά.
Ο Μπο Σβένσον παραμένει στο «τιμόνι» της Κοπεγχάγης, ωστόσο το ρόστερ έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές. Παρελθόν αποτελούν οι τερματοφύλακες Τροτ και Σάντερ, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα του Κοτάρσκι. Από την άμυνα αποχώρησαν οι Μπούτα, Ζάνκα και Χατζηδιάκος, ενώ στη μεσοεπιθετική γραμμή έφυγαν οι Κλάεσον και Χόγιερ. Στον αντίποδα, οι «Λέοντες» ενισχύθηκαν με τον Τσέχο χαφ Άλεξ Κραλ και τον Σουηδό μπακ Φέλιξ Μπέιμο, ενώ επέστρεψαν από δανεισμό οι Νέμεθ, Γκαρανανγκά και Σαραπάτα.
Η προετοιμασία της Κοπεγχάγης κύλησε ιδανικά, με την ομάδα του Σβένσον να παραμένει αήττητη στα τέσσερα φιλικά (3-1-0), πετυχαίνοντας μάλιστα 11 γκολ. Ωστόσο, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ κόντρα στη Ζίτομιρ «αυτοκτόνησε». Οι Δανοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά ανέτρεψαν το παιχνίδι και προηγήθηκαν με 3-2 στο 83’. Παρότι έδειχναν να «κλέβουν» τη νίκη, η ανωτερότητα της Ζίτομιρ επιβεβαιώθηκε στο φινάλε, με τους τυπικά γηπεδούχους Ουκρανούς να ισοφαρίζουν στο 88’ για το τελικό 3-3.
Αγωνιστικά Νέα: Ο κεντρικός χαφ Μάγκνους Μάτσον και ο δεξιός μπακ Ροντρίγκο Ουέσκας έχασαν μεγάλο μέρος της περσινής σεζόν λόγω τραυματισμών και δεν είναι ακόμη διαθέσιμοι με την επιστροφή τους να υπολογίζεται αρχές Αυγούστου. Αντίθετα ο επιθετικός Αντρέας Κορνέλιους παρότι αποχώρησε τραυματίας από το τελευταίο φιλικό απέναντι στη Βίμποργκ υπολογίζεται κανονικά αφού αγωνίστηκε και κόντρα στην Ζίτομιρ μεσοβδόμαδα.
ΛΙΝΓΚΜΠΙ
Μετά από δύο σεζόν απουσίας, η Λίνγκμπι επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία της Δανίας, κατακτώντας με άνεση το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε. Παράλληλα, διέθετε την καλύτερη επίθεση της λίγκας, δείχνοντας ξεκάθαρα την ανωτερότητά της. Ο Μίκελ Γιέσπερσεν ανέλαβε την ομάδα μετά την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος και μέχρι την οριστική κατάκτηση του τίτλου την οδήγησε σε εξαιρετικό σερί, με 7 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα σε 9 παιχνίδια.
Αρκετές αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στο ρόστερ, με τους Ιβάντσεβιτς, Μπρορ Μπλούμ και Μόουριτσεν να αποχωρούν μετά τη λήξη των συμβολαίων τους. Παρελθόν αποτελεί και ο Τόμπιας Στορμ, ο οποίος μεταγράφηκε στη Ναϊμένγκεν έναντι 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του Νιλ Πιέρ. Στις προσθήκες ξεχωρίζει ο ταλαντούχος Αμερικανός τερματοφύλακας Ντιέγκο Κόχεν, που προέρχεται από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, καθώς και ο Όλιβερ Χόγιερ, που αποκτήθηκε ως δανεικός από την Κοπεγχάγη. Παράλληλα, η ομάδα επένδυσε περίπου 250 χιλ. ευρώ για την απόκτηση του αριστερού μπακ Κρίστιανσον από τη Μίντιλαντ.
Η εικόνα από τα φιλικά προετοιμασίας δεν μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα αντιπροσωπευτική, αφού η Λίνγκμπι είχε απέναντί της ομάδες χαμηλότερης δυναμικής. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα και η επιθετική της παρουσία άφησαν θετικές ενδείξεις, με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και απολογισμό 10 τερμάτων. Το ζητούμενο πλέον είναι να μεταφέρει αυτά τα στοιχεία και στις επίσημες υποχρεώσεις, όπου το επίπεδο δυσκολίας θα είναι σαφώς υψηλότερο.
:Aγωνιστικά Νέα: Δίχως πολλά προβλήματα προετοιμάζει την ομάδα του ο Γιέσπερσεν. Ουσιαστικά ο μοναδικός απόντας είναι ο μακροχρόνια τραυματίας Όσκαρ Σνόρε. Ο τερματοφύλακας της Λίνκμπι υπέστη ρήξη χιαστού την περασμένη σεζόν και βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.
Εκτίμηση
Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων σίγουρα είναι σε άλλο επίπεδο. Η Κοπεγχάγη είναι μία παραδοσιακή δύναμη της χώρας που στην έδρα της γίνεται πολύ δυνατή. Ωστόσο ο άσος δεν έχει αξία. Αμφότερες οι ομάδες έχουν πετύχει πολλά γκολ στην προετοιμασία και ίσως αυτός να είναι ένας προάγγελος για το τι ματς θα παρακολουθήσουμε στο «Στάδιο Πάρκεν»
Λανούς
Σαν Λορέντζο
Ρίβερ Πλέιτ
Μπαράκας Σεντράλ
Βάσκο Ντα Γκάμα
Μιρασόλ
Σοντερίσκε
Μίντιλαντ
Χόρσενς
Νόρτζελαντ
Γιούνγκ Μπόις
Σιόν
Λουγκάνο
Βαντούζ
Σεντ Γκάλεν
Ζυρίχη
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ντιναμό Χιούστον
Όστιν
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Πόρτλαντ Τίμπερς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Λος Άντζελες
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σεντ Λούις Σίτι
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Ντιέγκο
Ντάλας
Κολόμπους Κρου
Σινσινάτι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Ίντερ Μαϊάμι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Σάρλοτ
Νιου Γιόρκ Σίτι
Σικάγο Φάιαρ
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
DC Γιουνάιτεντ
Τορόντο
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Σιάτλ Σάουντερς
Σάντος Λαγκούνα
Άτλας
Γουαδαλαχάρα Τσίβας
Χουάρεζ
Στρόμεν
Οντ
Σογκντάλ
Ρανχάιμ
Σάντνες Ουλφ
Κόνγκσβινγκερ
Μος
Ράουφος
Ασάνε
Έγκερσουντ
Μάλμε
Έλφσμποργκ
Γκάις
Χάλμσταντ
Σίριους
Γκέτεμποργκ
Μπρομαποϊκάρνα
Χάμαρμπι
Βίμποργκ
Άαρχους
Μπρόντμπι
Οντένσε
Ράντερς
Σίλκεμποργκ