Καθοριστικό ντέρμπι στο «Ολντ Τράφορντ»
Το μεγάλο αγγλικό ντέρμπι ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ» κλέβει όλα τα φώτα στο σημερινό πρόγραμμα της Πρέμιερ Λιγκ με τις δύο ομάδες να έχουν ανάγκη τους βαθμούς στη μάχη για Ευρώπη και τίτλο αντίστοιχα.* Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μόλις μια νίκη στα 11 τελευταία μεταξύ τους στο πρωτάθλημα (1-4-6)
* Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στις 17 Μαρτίου στο «Ολντ Τράφορντ» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επικρατεί με 4-3 στην παράταση (2-2 κ.δ.) σ’ ένα απίθανο παιχνίδι με ανατροπές και συνολικά 53 τελικές!
* Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει κερδίσει δύο σερί εντός έδρας με την Λίβερπουλ από τον Σεπτέμβρη του 2015
* Η Λίβερπουλ είχε 34 σουτ στο 0-0 των δύο ομάδων τον Δεκέμβριο, το μοναδικό ματς που οι «κόκκινοι» δε σκόραραν φέτος
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤΓλίτωσε από δοκάρι το 3-2 στο φινάλε του ημιχρόνου και στο δεύτερο μέρος ολοκλήρωσε την ανατροπή με το δεύτερο τέρμα του Γκαρνάτσο (67’). Έκτοτε έπαιξε αμυντικά με στόχο να κλείσει τους χώρους, πλάνο που της βγήκε έως το 9ο λεπτό των καθυστερήσεων, αφού σ’ εκείνο το σημείο υπέπεσε σε πέναλτι με τον Νταλό και ισοφαρίστηκε σε 3-3. Σα να μην έφτανε αυτό δέχτηκε και τέταρτο στο 90+11’ μετά από κόρνερ και δεν μπόρεσε να πάρει ούτε το βαθμό!
Έχει μόλις μια νίκη στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος (1-1-3), παραμένει στην 6η θέση και στο -12 από την 4η Άστον Βίλα με δύο ματς λιγότερα, αλλά και στο -9 από την 5η Τότεναμ.
Βαρύ το κλίμα στις τάξεις της με τον τρόπο που ήρθε αυτή ήττα, μερικές μόνο μέρες μετά την ισοπαλία με την Μπρέντφορντ (1-1) σε ματς που προηγήθηκε στο 90+6’ αλλά ισοφαρίστηκε στο 90+9’!
«Πρέπει να ανακάμψουμε πολύ γρήγορα και πρέπει να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Από το θυμό μπορείς να πάρεις πολλή ενέργεια και έτσι πρέπει να κάνουμε. «Αυτή την εβδομάδα, χάσαμε πέντε βαθμούς στις καθυστερήσεις και είναι πολύ κοστοβόρο. Οι βαθμοί ακριβαίνουν πολύ γιατί τα παιχνίδια τελειώνουν. Πρέπει να προλάβουμε και είμαστε πλέον πολλούς βαθμοί πίσω. Θα είναι δύσκολο, αλλά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Η ομάδα μας έχει χαρακτήρα, είδαμε ένα παράδειγμα και την Πέμπτη», δήλωσε ο τεχνικός της Τεν Χαγκ.
Έφτασε τις 12 ήττες στο φετινό πρωτάθλημα, τις περισσότερες της ιστορίας της σε μια σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ, επίδοση που είχε επαναλάβει τις περιόδους 2013-14 και 2021-22. Έχει δεχτεί 225 σουτ από τους αντιπάλους της στο 2024, τα περισσότερα απ’ όλες τις ομάδες στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα.
Αγωνιστικά Νέα: Έγιναν αναγκαστική αλλαγή κόντρα στην Τσέλσι ο αμυντικός μέσος Καζεμίρο (17/1) και οι στόπερ Βαράν (21/1) και Έβανς (19/0). Και οι τρεις είναι αμφίβολοι για το σημερινό. Πάντα στα πιτς οι στόπερ Λίντελεφ (19/1) και Μαρτίνες (9/0) έτσι οι μόνοι σίγουροι κεντρικοί αμυντικοί για το σημερινό είναι οι Μαγκουάιρ και Καμπβαλά. Συνεχίζουν εκτός οι μπακ Σο (12/0), Μαλάσια (-) και ο εξτρέμ Μαρσιάλ (13/1).
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛΉταν η έκτη νίκη στα επτά τελευταία (6-1-0) και πηγαίνει στο «Ολντ Τράφορντ» ούσα στη δεύτερη θέση και στο -1 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ με ματς λιγότερο. Ακολουθεί το εντός έδρας με την Αταλάντα την Πέμπτη (11/4) για τους «8» του Γιουρόπα Λιγκ.
Μέσα στο 2024 έχει κερδίσει 16 ματς και έχει σκοράρει 59 γκολ σ’ όλες τις διοργανώσεις, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Παράλληλα έχει σημειώσει 26 γκολ στο τελευταίο τέταρτο των αγώνων της στην Πρέμιερ Λιγκ, δέκα περισσότερα από τη δεύτερη της σχετικής λίστας.
Εν όψει του σημερινού ντέρμπι, ο προπονητής της Κλοπ δήλωσε: «Η Γιουνάιτεντ είναι κορυφαία ομάδα παίζοντας στην έδρα της, το ξέρουμε αυτό. Πρέπει να βρούμε τρόπο να της δημιουργήσουμε προβλήματα και αυτή θα προσπαθήσει ακριβώς το ίδιο. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο (απ’ ότι κόντρα στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) αν θέλουμε να πάρουμε κάτι».
Αγωνιστικά Νέα: Επέστρεψαν μεσοβδόμαδα ο μπακ Ρόμπερτσον (16/1) και ο χαφ Τζόουνς (17/1). Έλειψε ο μέσος Έντο (21/1) αλλά αναμένεται να είναι διαθέσιμος για το σημερινό. Συνεχίζουν εκτός ο βασικός γκολκίπερ Άλισον (21/0), ο βασικός μπακ Αλεξάντερ-Άρνολντ (21/2) κι ο πολύτιμος επιθετικός επιθετικός Ζότα (19/9). Μακροχρόνια εκτός ο στόπερ Μάτιπ (10/0), ο χαφ Τιάγκο (1/0), και ο εξτρέμ Ντόακ (1/0), έβγαλε φουλ πρόγραμμα με την Κ21 ο χαφ Μπαίτσετιτς (-) που μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του.
Εκτίμηση
Ντέρμπι μεγάλης βαθμολογικής σημασίας και για τις δύο, η Λίβερπουλ έχει ανάγκη τη νίκη για να επιστρέψει στην κορυφή, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τους βαθμούς για μη χάσει κι άλλο έδαφος στη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ξεκάθαρο φαβορί οι «κόκκινοι» που είναι σαφώς καλύτερη ομάδα αλλά σε τέτοια ντέρμπι δεν παίζει πάντα ρόλο η φόρμα, το έδειξε πριν ένα μήνα η Γιουνάιτεντ στο Κύπελλο παίρνοντας την πρόκριση επί των «κόκκινων» στην παράταση. Οι απουσίες και οι αμφίβολοι των γηπεδούχων στα μετόπισθεν έριξαν κι άλλο το «διπλό», το οποίο σε τιμές λίγο πάνω από το 1.60 δεν έχει αξία. Αντιστοιχηματικές οι αποδόσεις σε όβερ και αμφίσκορο, αν θα έπαιζα κάτι θα πήγαινα με το 4-6, πάντα χορταστικά άλλωστε τα μεταξύ τους στο «Ολντ Τράφορντ».
Γουλβς
Στόουκ
Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ
Κάρντιφ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μίντλεσμπρο
Γουέστ Μπρομ
Μπλάκμπερν
ΚΠΡ
Μπόλτον
Λίνκολν Σίτι
Μπρίστολ Σίτι
Πόρτσμουθ
Νόριτς
Μπέρνλι
Ντέρμπι
Σουόνσι
Σαουθάμπτον
Μίλγουολ
Τσάρλτον
Πρέστον
Μπόρνμουθ
Έβερτον
Τότεναμ
Νιούκαστλ
Κόβεντρι
Χαλ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ροσάριο Σεντράλ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ατλέτικο Τουκουμάν
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ουρακάν
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σέντραλ Κόρδοβα
Μπόκα Τζούνιορς
Λανούς
Γκράτσερ ΑΚ
Βολφσμπέργκερ
Λασκ Λίντσερ
Αλτάχ
Κόρτραϊκ
Σαρλερουά
Λέουβεν
Σταντάρ Λιέγης
Σερκλ Μπριζ
Λόμελ
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Μαλίν
Λοριάν
Τρουά
Λυών
Χάβρη
Μπρεστ
Τουλούζ
Στρασβούργο
Λανς
Ντόρτμουντ
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Λειψία
Γκλάντμπαχ
Μάιντζ
Πάντερμπορν
Έλβερσμπεργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κολωνία
Χοφενχάιμ
Γιούνγκ Μπόις
Βασιλεία
Λωζάνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λουκέρνη
Παναιτωλικός
Καλαμάτα
Βόλος Elabet
Ηρακλής
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σάρλοτ
Κολοράντο Ράπιντς
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ορλάντο Σίτι
Νάσβιλ
Σινσινάτι
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Ντιναμό Χιούστον
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
DC Γιουνάιτεντ
Λος Άντζελες
Πόρτλαντ Τίμπερς
Όστιν
Σιάτλ Σάουντερς
Σικάγο Φάιαρ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Νιου Γιόρκ Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σαν Ντιέγκο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Γιουβέντους
Πάρμα
Μόντσα
Ουντινέζε
Σασσουόλο
Τορίνο
Φιορεντίνα
Φροζινόνε
Άρης Λεμεσού
Απόλλων Λεμεσού
ΑΕΚ Λάρνακας
ΑΠΟΕΛ
Τιχουάνα
Πούμας
Νεκάξα
Κρουζ Αζούλ
Ατλάντε
Λεόν
Άλκμααρ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Εξέλσιορ
Σπάρτα Ρότερνταμ
Τσβόλε
Ναϊμέγκεν
Ακαντέμικο Βίσεου
Πόρτο
Αρούκα
Μαρίτιμο
Αλβέρκα
Σάντα Κλάρα
Χαρτς
Σεντ Τζόνστον
Κιλμάρνοκ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σέλτικ
Φόλκερκ
Χάλμσταντ
Κάλμαρ
Χάκεν
Βαστέρας ΦΚ
Έλφσμποργκ
Ντέγκερφορς
Γαλατασαράι
Γκεζτεπέ
Γκαζιαντέπ
Ρίζεσπορ
Κόνιασπορ
Κοτζάελισπορ
Μάντσεστερ Σίτι
Άρσεναλ
Άστον Βίλα
Τσέλσι
Μπράιτον
Φούλαμ
Κρίσταλ Πάλας
Μπρέντφορντ
Λούτον