«Κλειστό» παιχνίδι στη Σάντα Φε
ΟΥΝΙΟΝ ΣΑΝΤΑ ΦΕ
Η πρόκριση στους «32» του Κυπέλλου Αργεντινής ήταν το καλύτερο «φάρμακο» για την Ουνιόν Σάντα Φε μετά την ήττα της από τη Ντεφένσα Χουστίτσια για το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Μαντελόν επικράτησε στο ουδέτερο Μαρσέλο Μπιέλσα με 2-0 επί της Αγκροπεκουάριο, με ηγέτη τον Ταραγκόνα που άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο 95’ διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει την Ιντεπεντιέντε.
Αντίθετα, στο ματς πρωταθλήματος με τη Ντεφένσα Χουστίτσια γνώρισε οδυνηρή εκτός έδρας ήττα με 2-0, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω από το 35, καθώς ο Μπότα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα και έμεινε πίσω στο σκορ στο 70’ με το γκολ του Σόουτο, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 79’ από τον Γκουτιέρες. Ο προπονητής Μαντελόν αναφέρθηκε με δηλώσεις του στις αρκετές αλλαγές που κάνει στα παιχνίδια. «Έχουμε 26 παίκτες που θα πρέπει να παίζουν και αξίζουν την ευκαιρία», τόνισε μεταξύ άλλων ο έμπειρος τεχνικός. Παλεύει για μια θέση στα πλέι οφ με τη μέχρι τώρα συγκομιδή (4-4-3) η Ουνιόν.
Αγωνιστικά Νέα: Συνεχίζει την αποθεραπεία του ο χρήσιμος Πας (Α), ενώ δεν υπολογίζεται ο εφεδρικός Ρολδάν (Μ). Επιστρέφει και στο Απερτούρα ο σημαντικός Παλάσιος (ΜΕ), ενώ αμφίβολοι είναι οι χρήσιμοι Κορβαλάν (Α) και Ντίας (Ε).
ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΡΙΕΣΤΡΑ
Οι οπαδοί της εκφράζουν έντονη ανησυχία, καθώς παραμένει η μοναδική ομάδα του ομίλου της που δεν έχει νίκη (0-7-4) στο Απερτούρα μετά και την εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Σαν Λορένσο. Βρίσκεται μάλιστα στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ υπό πίεση είναι και ο προπονητής Μπενίτες, καθώς αν η ομάδα του δεν διορθώσει άμεσα την εικόνα της, τότε και η δική του παραμονή μόνο δεδομένη δεν θα πρέπει να θεωρείται. Ήταν καλύτερη στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Σαν Λορένσο, παρόλα αυτά δεν κατάφερε να κερδίσει.
Άνοιξε το σκορ στο 31’ με τον Αλόνσο, ενώ δημιούργησε και άλλες φάσεις για να πάρει πιο ξεκάθαρο προβάδισμα. Δεν τις εκμεταλλεύτηκε και σαν να μην έφτανε αυτό, δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 78’ όταν ο τερματοφύλακας της Άρτσε, έκανε λάθος εκτίμηση της μπάλας μετά από κεφαλιά του Κουέγιο. Εκτός από το πρωτάθλημα, ετοιμάζεται και για το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής στους ομίλους του Σουνταμερικάνα με αντίπαλο την Παλεστίνο από τη Χιλή.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός πλάνων ο μακροχρόνια απών Τόβο (Α). Ο Μίνιο φαντάζει ως ο πιο πιθανός αντικαταστάτης του χρήσιμου Μπρακαμόντε, που έγινε αναγκαστική αλλαγή και είναι αμφίβολος, στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής. Επιστρέφει, τέλος και ο αναπληρωματικός Μπενέγας (ΜΕ, εξέτισε).
Γιάννης Σελαλμαζίδης
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Θέλει να αποδείξει ότι η ήττα από την Ντεφένσα Χουστίτσια ήταν απλά μια κακή ανάμνηση η Ουνιόν Σάντα Φε. Προβληματισμός στην Ντεπορτίβο Ριέστρα για το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει ακόμα, να γευτεί τη χαρά της νίκης στο τρέχον Απερτούρα. Περιμένουμε ματς χωρίς ρυθμό και φάσεις.
Γουέστ Μπρομ
Ρέξαμ
ΚΠΡ
Γουότφορντ
Λέστερ
Πρέστον
Μπέρμιγχαμ
Μπλάκμπερν
Νόριτς
Πόρτσμουθ
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Χαλ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Σουόνσι
Στόουκ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Τσάρλτον
Μπρίστολ Σίτι
Κόβεντρι
Ντέρμπι
Μίντλεσμπρο
Μίλγουολ
Χιμνάσια Μεντόζα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Σαν Λορέντζο
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Μπόκα Τζούνιορς
Ριντ
Αλτάχ
Αντβέρπ
Γκενκ
Παλμέιρας
Γκρέμιο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Φλαμένγκο
Σαπεκοένσε
Ατλέτικο Μινέιρο
Σάντος
Ρέμο
Παρί Σεν Ζερμέν
Τουλούζ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Σάντα Κλάρα
Χέλσινγκμποργκ
Έστερ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Μπάνφιλντ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Σαρμιέντο Χουνίν
Τίγκρε
Σέντραλ Κόρδοβα
Μπαράκας Σεντράλ
Ουρακάν
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Ιντεπεντιέντε
Ρίβερ Πλέιτ
Ατλέτικο Τουκουμάν
Λανούς
Μπελγράνο
Ντεφένσα Xoυστίσια
Ρασίνγκ Κλουμπ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Ροσάριο Σεντράλ
Πλατένσε
Νιούελς Ολντ Μπόις
Αλντοσίβι
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο