Βαρύ το κλίμα στον Παναθηναϊκό
Ο Παναθηναϊκός μετά τις διαδοχικές ήττες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη που έχουν βαρύνει πολύ το κλίμα, θα ψάξει αντίδραση στην έδρα του ανεβασμένου Βόλου, με τη νίκη να είναι μονόδρομος για τους «πράσινους».* Κεκλεισμένων των θυρών με απόφαση της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας
ΒΟΛΟΣΜετά το ματς ο τεχνικός του Λόπεθ δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος για τη σημερινή μας προσπάθεια. Οι παίκτες μου ακολούθησαν το πλάνο και την στρατηγική. «Ξέραμε τη δύναμη της Λαμίας από την αριστερή πλευρά. Προσπαθήσαμε να μπλοκάρουμε τα ατού της. Τον Τσιλούλη και τον Καρλίτος που είναι ιδιαίτερα ποιοτικοί παίκτες. Περισσότερο όμως μετράει η πίστη των παικτών μου στον εαυτό τους. Ακόμα και μετά το 1-1 είχαν τη δύναμη να επιστρέψουν και για αυτό είμαι πολύ ικανοποιημένος».
Παραμένει αήττητος σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο (2-2-0) και έπιασε δεκάδα όντας στο +4 πλέον από τη ζώνη του υποβιβασμού. Μοναδική ήττα στη δεύτερη θητεία του Λόπεθ στους Βολιώτες αυτή του Κυπέλλου στην έδρα του ΠΑΟΚ (1-0) όπου έχει δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία για ακυρωθέν γκολ εις βάρος του.
Στο τελευταίο του εντός κράτησε στο 2-2 τον Ολυμπιακό και μένει να φανεί αν θα μπορέσει να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός και απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Λόπεθ μιλώντας σχετικά στο Metropolis τόνισε πως: «Όταν παίξαμε με τον Ολυμπιακό ήταν σε περίεργη κατάσταση, οπότε δεν θα είναι εύκολο για εμάς. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, έχασαν από τον Ατρόμητο όχι ως ομάδα αλλά από ατομικά λάθη. Πλέον μετά τον αποκλεισμό τους στην Ευρώπη, έχουν στρέψει την προσοχή τους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ωστόσο με ξέρετε, είμαι μαχητής, θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και θα παλέψουμε για να πάρουμε βαθμούς».
Αγωνιστικά Νέα: Δεν υπολογίζεται ο μέσος Τρουγιέ (12/1) καθώς ανήκει στον Παναθηναίκό. Συνεχίζουν εκτός ο κεντρικός χαφ Μπαριέντος (6/0), ο μπακ Λούνα (13/0) και οι δύο γκολκίπερ Παπαδόπουλος (5/0), Σιαμπάνης (4/0). Από την άλλη, επέστρεψε ο μπακ Τάχατος (6/0).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣΑπογοητευμένος και προβληματισμένος εμφανίστηκε ο τεχνικός του, Γιοβάνοβιτς: «Δεν παίξαμε καλά. Με προβληματίζει η ευκολία που τρώμε γκολ. Δεχόμαστε γκολ μετά από τα λάθη, ενώ δεν κινδυνεύουμε πολύ. Αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει, γιατί είναι ατομικά. Μας προβληματίζει πάρα πολύ και δεν είναι εύκολο να το εξηγήσεις. Δεν είναι τα παιχνίδια και τα χρονικά περιθώρια τέτοια, για να πούμε ότι η ομάδα ήταν ντεφορμέ. Δεν θα έλεγα ότι αυτός είναι βασικός λόγος. Περισσότερο θα επικεντρωνόμουν στα σοβαρά ατομικά λάθη».
Πολύ βαρύ το κλίμα αφού ήταν η δεύτερη ήττα στα τρία τελευταία στο πρωτάθλημα (1-0-2) κι ενώ είχε προηγηθεί πικρός ευρωπαϊκός αποκλεισμός από την Μακάμπι Χάιφα. Έπεσε από την κορυφή και ισοβαθμεί πλέον με ΑΕΚ και Ολυμπιακό στην 2η θέση, όντας στο -1 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες και η νίκη είναι μονόδρομος στο σημερινό.
Αγωνιστικά Νέα: Εξέτισε ο μπακ Μλαντένοβιτς (12/1) και επιστρέφει στην αποστολή ο επιθετικός χαφ Αϊτόρ (6/2), αλλά προέκυψε θέμα με τους μπακ Χουάνκαρ (5/0) και Βαγιαννίδη (8/1), οι οποίοι τέθηκαν νοκ-άουτ. Συνεχίζουν εκτός οι χαφ Τσέριν (10/2), Τζούρισιτς (11/3) και ο ανέτοιμος εξτρέμ Βέρμπιτς (10/2) που ταλαιπωρείται από ίωση. Μακροχρόνια εκτός οι στόπερ Μάγκνυοσν (3/1) και Πάλμερ-Μπράουν (3/0).
Εκτίμηση
Βαρύ το κλίμα στον Παναθηναϊκό μετά τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα. Χωρίς περιθώρια για άλλες απώλειες οι «πράσινοι» που ψάχνουν αντίδραση στην έδρα του Βόλου αλλά η εικόνα τους το τελευταίο διάστημα σε συνδυασμό με το φορμάρισμα των γηπεδούχων δε δικαιολογούν το «διπλό» σε αυτές τις τιμές. Η ανάγκη του «τριφυλλιού» για ξέσπασμα σε συνδυασμό με την απογοητευτική ανασταλτική του εικόνα, είναι πιθανό να οδηγήσει άλλο ένα παιχνίδι του στο όβερ.
Ρίβερ Πλέιτ
Ροσάριο Σεντράλ
Βολφσμπέργκερ
WSG Τιρόλ
Μπλάου Βάις Λινζ
Γκράτσερ ΑΚ
Αλτάχ
Ριντ
Σιντ Τρούιντεν
Γάνδη
Σταντάρ Λιέγης
Γκενκ
Σαπεκοένσε
Ρέμο
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Βιτόρια Μπαΐα
Μποταφόγκο
Κορίνθιανς
Μπαΐα
Γκρέμιο
Σάντος
Κοριτίμπα
Παλμέιρας
Κρουζέιρο
Φλουμινένσε
Σάο Πάουλο
Ιντερνασιονάλ
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ατλέτικο Μινέιρο
Μιρασόλ
Βίντερτουρ
Λουκέρνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λωζάνη
Γκρασχόπερς
Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός
ΑΕΛ Novibet
Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης
Κηφισιά
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σικάγο Φάιαρ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Χιούστον
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ορλάντο Σίτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
DC Γιουνάιτεντ
Σεντ Λούις Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντάλας
Σιάτλ Σάουντερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Κολόμπους Κρου
Σάρλοτ
Τορόντο
Όστιν
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Σινσινάτι
Απόλλων Λεμεσού
Άρης Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια
ΑΕΚ Λάρνακας
Πάφος
Βαλερένγκα
Σάρπσμποργκ 08
Μπόντο Γκλιμτ
Τρόμσο
Φαμαλικάο
Αλβέρκα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ζιλ Βιθέντε
Εστορίλ
Μπενφίκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Βιτόρια Γκιμαράες
Μπράγκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Κάζα Πία
Ρίο Άβε
Αρούκα
Τοντέλα
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Φάλκενμπεργκ
Έστερ
Λιουνγκσκίλε
Έστερσουντ
Σάντβικενς ΙΦ
Μπράγκε
Νόρκεπινγκ
ΑΕΚ
ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός
Άρης
ΟΦΗ
Λαμία
ΠΑΣ Γιάννινα