Περνάει «αλώβητη» η Ντέρμπι
ΛΕΣΤΕΡ
Εντός έδρας ήττα με 1-2 γνώρισε η Λέστερ από την Γουότφορντ την προηγούμενη Παρασκευή. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Σιφουέντες που είδε μόλις στο 7' τον Τζέιμς να σκοράρει. Η λογική έλεγε πως αυτό το γκολ θα «ξεκλείδωνε» τους γηπεδούχους, όμως η εικόνα στο γήπεδο ήταν εντελώς διαφορετική με την Γουότφορντ να ανεβάζει διαρκώς την απόδοση της και εν τέλει να επιβραβεύεται με το 1-1 να έρχεται σε κρίσιμο χρονικό σημείο (45'). Στο δεύτερο μισό ξανά οι φιλοξενούμενοι ήταν περισσότερο απειλητικοί και βρήκαν το γκολ νίκης στο 65'.
«Χρειάζεται να παίξουμε καλύτερα. Οι παίκτες έχουν μεγαλύτερη ποιότητα από αυτό που δείχνουν. Στο ποδόσφαιρο όλα έχουν να κάνουν με την επόμενη ευκαιρία και εμείς πρέπει να τα πάμε καλύτερα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο τεχνικός Σιφουέντες που βλέπει την ομάδα του να συνεχίζει τις μεταπτώσεις στην απόδοση της. Ξεκινάει την 24η αγωνιστική από την 14η θέση και μπορεί η εξάδα να απέχει μόλις πέντε βαθμούς όμως η εικόνα της δεν βγάζει καμία σιγουριά.
Αγωνιστικά Νέα: Εκτός διάθεσης του Σιφουέντες είναι ο αμυντικός μέσος Σουμαρέ (14/0), όπως επίσης εκτός σταθερά είναι ο τραυματίας Κρίστιανσεν (Α 4/0) και αμφίβολος δίνεται ο Βέστεργκααρντ (Α 22/2). Δεν αλλάζει κάτι με τον χαφ Γουίνκς, που δεν υπολογίζεται.. Απών λόγω Κόπα Άφρικα ο σημαντικός φορ Ντάκα.
ΝΤΕΡΜΠΙ
Ισόπαλο 1-1 έληξε το τελευταίο παιχνίδι της Ντέρμπι απέναντι στην Μπέρμιγχαμ εκτός έδρας. Εξ αρχής το παιχνίδι αναμενόταν δυνατό και το γεγονός πως η Ντέρμπι σκόραρε στο 27', ανάγκασε τους γηπεδούχους να αναζητήσουν την αντίδραση. Η κόκκινη του Γουόρντ στο 39' έκανε δυσκολότερο το έργο των φιλοξενούμενων που παρά το γεγονός ότι δέχτηκαν το γκολ ισοφάρισης στο 64' και στην συνέχεια πιέστηκαν ασφυκτικά, εν τέλει άντεξαν και έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας.
«Ακόμα και όταν μείναμε με δέκα παίκτες ένιωσα αρκετά άνετα και είμαι δυσαρεστημένος που δεν πήραμε τους τρεις πόντους» δήλωσε ο τεχνικός της Ντέρμπι. Η ομάδα του βρίσκεται στην 11η θέση και είναι θετικό πως δεν έχει ηττηθεί στα τελευταία τέσσερα (1-3-0), με τα τρία εξ αυτών να έχουν λήξει under 2,5. Με γκολ γκολ έληξαν τα δέκα από τα τελευταία έντεκα, κι ενώ τόσο στα αποτελέσματα (8-8-7) όσο και στα γκολ (32-31) παρατηρείται σχετική ισορροπία.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος λόγω της αποβολής στο τελευταίο ο Γουόρντ (Μ 16/1). Συνεχίζουν να μην υπολογίζονται ο βασικός φορ Μόρις (16/10) και οι Οζό (Μ 13/1), Τράβις (Μ 6/0).
El Capitano
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Η Λέστερ είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο. Μπορεί το καλοκαίρι να υπήρχαν όνειρα για άμεση επάνοδο στην Premuer League, κάτι που πάντως από νωρίς φάνηκε να απέχει από την πραγματικότητα. Η Ντέρμπι βγάζει «σκληράδα» στο παιχνίδι της, κάτι που την κάνει ιδιαιτέρως επικίνδυνη απέναντι στην περισσότερο soft Λέστερ. Διπλή ευκαιρία Χ2.
Μπέρμιγχαμ
Σαουθάμπτον
Στόουκ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Μπλάκμπερν
Ρέξαμ
Πρέστον
Πόρτσμουθ
Τσάρλτον
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Σουόνσι
Νόριτς
Γουότφορντ
Μίντλεσμπρο
Χαλ
Μίλγουολ
Μπρίστολ Σίτι
Γουέστ Μπρομ
ΚΠΡ
Κόβεντρι
Ίπσουιτς
Κομόρες
Μάλι
Ζάμπια
Μαρόκο
Ζιμπάμπουε
Νότια Αφρική
Ανγκόλα
Αίγυπτος
Ρόμα
Τζένοα
Πόρτο
AVS Φουτεμπόλ
1