Σούπερ ντέρμπι με γκολ
ΖΑΝΚΤ ΠΑΟΥΛΙ
Προσπάθησε να αποφύγει την ήττα σε δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς, το πάλεψε στο Ντόρτμουντ, έχασε τελικά στις καθυστερήσεις με 3-2. Δεν ήταν χειρότερη από την αντίπαλό της που προηγήθηκε στο 45+1’. Ακόμη και όταν βρέθηκε με δύο γκολ πίσω (54’), αντεπιτέθηκε και πανηγύρισε δύο φορές από στημένες φάσεις. Πρώτα με την κεφαλιά του Σαντς στο 62’ και έπειτα με σουτ του Τζόουνς στο 72’. Στο 90+3 φάουλ του Τζόουνς στη γωνία της μεγάλης περιοχής και μάλλον έξω από αυτήν, εξετάστηκε από το VAR που αποφάσισε πως έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Τρία λεπτά αργότερα γράφτηκε το τελικό σκορ που έφερε απογοήτευση στον Μπλέσιν ο οποίος είδε την ομάδα του να χάνει λίγο πριν από το φινάλε για δεύτερη σερί φορά μετά το 1-2 από την Βόλφσμπουργκ.
«Ήταν ένα πολύ περιπετειώδες παιχνίδι που τελείωσε με πικρό τρόπο. Το να δέχεσαι μια γροθιά για δεύτερη φορά μέσα σε τρείς ημέρες πονάει πολύ. Είναι μεν απογοητευτικό αλλά έχουμε μπροστά μας το πιο σημαντικό ματς της σεζόν που αποτελεί για μας μια εξαιρετική ευκαιρία για να επιστρέψουμε». Παραμένει στην τελευταία θέση της κατάταξης (3-3-11) έχοντας σκοράρει μόλις 16 γκολ που είναι η χειρότερη επίδοση στη σχετική λίστα.
Αγωνιστικά Νέα: Παραμένουν εκτός ο βασικός επιθετικός Ουντότζι (14/4), ο συνήθως αναπληρωματικός μέσος Μέτκαλφ (17/0), ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Σπάρι, χωρίς συμμετοχή φέτος, μακροχρόνια απουσιάζει ο στόπερ Νέμετ (1/0). Επέστρεψε στις προπονήσεις ο βασικός μέσος και αρχηγός Ιρβάιν (9/0), μοιρασμένες οι πιθανότητες να αγωνιστεί.
ΑΜΒΟΥΡΓΟ
Είχε την απόλυτη υπεροχή στην αναμέτρηση με την Γκλάντμπαχ, έφτασε τις 25 τελικές αλλά γκολ δεν βρήκε μένοντας στο 0-0. Κράτησε πίσω την αντίπαλό της, που αμυνόταν με πολλούς παίκτες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου με συνέπεια οι περισσότερες επιλογές να καταλήγουν σε μακρινά σουτ και άτσαλες επιθετικές προσπάθειες. Φυσικά MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας της Μπορούσια Νίκολας ο οποίος είχε δύο σημαντικές επεμβάσεις στις 14 συνολικά που πραγματοποίησε. Καλή η εικόνα του Αμβούργου «μόνο το γκολ μας έλειψε, είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενέργεια στο παιχνίδι μας, αλλά δεν ήταν αρκετά για να πάρουμε τη νίκη» είπε ο Πόλζιν.
Τελευταία νίκη στην Μπουντεσλίγκα, αυτή επί της Βέρντερ Βρέμης με 3-2 από τότε ηττήθηκε δύο φορές, πήρε άλλες δύο ισοπαλίες. Διατηρεί διαφορά τεσσάρων βαθμών από την 16η θέση των πλέι οφ έχοντας έως τώρα απολογισμό 4-5-8. Αγνοεί τη νίκη εκτός έδρας (0-2-6), μόνο εναντίον τη Χαϊτενχάιμ επιβλήθηκε σε αγώνα Κυπέλλου με 1-0.
Στη συνολική προϊστορία των αγώνων με την σημερινή αντίπαλό της έχει 12 νίκες, οκτώ ήττες, εννέα ματς έληξαν ισόπαλα, ωστόσο διπλό έχει να πάρει από το 2019, μετρώντας από τότε τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία. Απέκτησε από την Ρόζενμποργκ τον τερματοφύλακα Τάνβινγκ.
Αγωνιστικά Νέα: Κανένα νέο πρόβλημα, απεναντίας ο Πόλζιν έχει επιστροφές αρκετών παικτών. Είναι διαθέσιμοι ξανά ο μέσος Λοκόνγκα (13/4), ο βασικός κεντρικός αμυντικός Καπάλντο (16/0) και ο στόπερ Ομάρι (6/0). Εξέτισε τιμωρία λόγω καρτών ο βασικός κεντρικός αμυντικός Ελφάντλι (14/0). Παραμένουν εκτός ο έμπειρος φορ Πόουλσεν (9/1) και ο στόπερ Σουμαορό (6/0).
Εκτίμηση
Από το 2019 που αγνοεί την ήττα από το Αμβούργο η γηπεδούχος πάντα σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ. Οι φιλοξενούμενοι θα ψάξουν απάντηση για την ήττα του πρώτου γύρου, τους περιμένω επιθετικούς. Δεν βγαίνει άκρη με σημείο σε αυτό το ντέρμπι υψηλής αντιπαλότητας, είναι πιθανό πάντως είναι να δούμε γκολ εκατέρωθεν.
Ντέρμπι
Γουέστ Μπρομ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Ατλέτικο Τουκουμάν
Ιντεπεντιέντε
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Σαν Λορέντζο
Λανούς
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Βελέζ Σάρσφιλντ
Σέντραλ Κόρδοβα
Χιμνάσια Μεντόζα
Σταντάρ Λιέγης
Γάνδη
Οσέρ
Παρί Σεν Ζερμέν
Ντάρμσταντ
Νυρεμβέργη
Αρμίνια Μπίλεφελντ
Χόλσταϊν Κίελ
Μπάγερν Μονάχου
Ντόρτμουντ
Λειψία
Στουτγκάρδη
Χοφενχάιμ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Φράιμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Ουνιόν Βερολίνου
Βέρντερ Βρέμης
Άουγκσμπουργκ
Κολωνία
Βόλφσμπουργκ
Γκλάντμπαχ
Χαϊντενχάιμ
Μάιντζ
2