Αμφίσκορο στο «Vicente López»
ΠΛΑΤΕΝΣΕ
«Το ποδόσφαιρο και η ζωή είναι για τους γενναίους, όχι για τους δειλούς. Θα βγαίνω μπροστά και θα αναλαμβάνω την ευθύνη όσο βλέπω ότι η ομάδα ανταποκρίνεται». Με αυτά τα λόγια απάντησε ο προπονητής της Πλατένσε, Σουνίνο, στην κριτική που δέχθηκε η ομάδα του μετά την εκτός έδρας ήττα με 2-1 από την Ινστιτούτο, κυρίως για την εικόνα της στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Τα δεδομένα, πάντως, θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει εντελώς, αν στην τελευταία φάση ο Μερλίνι έβρισκε στόχο με την κεφαλιά του αντί να δει την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.
Η Πλατένσε βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει το σκορ, καθώς ο Σεράτο άνοιξε το σκορ στο 14', ενώ ο Τισέρα στο 55' έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους. Η αντίδρασή της ήρθε πολύ αργά. Ο Μπομπαντίγια μείωσε στο 94', δίνοντας νέο ενδιαφέρον στα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως, όπως προείπαμε, η μεγάλη ευκαιρία του Μερλίνι δεν αξιοποιήθηκε και η προσπάθεια για την ανατροπή έμεινε στη μέση.
Αγωνιστικά Νέα: Ο πολύτιμος Αμαρφίλ (Μ) δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του ενώ το ίδιο ισχύει και για τους σημαντικούς Λότι (Ε), Νασίφ (Ε) και Γκόνι (Α). Εκτός παραμένει επίσης ο νεαρός Ίνγκενθρον (Α), ενώ χρόνο θα χρειαστεί ακόμη για να επιστρέψει και ο μακροχρόνια τραυματίας Μινέρβα (Ε).
ΤΑΓΕΡΕΣ
Οι φίλοι της Ταγέρες υποδέχθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό την πρόσληψη του Σαμπάολι, όμως το ξεκίνημα της ομάδας στο Κλαουσούρα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους. Οι δύο διαδοχικές ήττες στις πρώτες αγωνιστικές έχουν μετριάσει την αισιοδοξία, με τον έμπειρο τεχνικό να επιχειρεί να εξηγήσει την κατάσταση. «Ο προπονητής είναι υπερεκτιμημένος. Όταν κέρδιζα, αυτό οφειλόταν στους ποδοσφαιριστές μου. Αν η ομάδα δεν αποδίδει σωστά σε άμυνα και επίθεση, ο προπονητής από μόνος του δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Η κριτική του κόσμου είναι φυσιολογική και πρέπει να δουλέψουμε για να αλλάξουμε γρήγορα την εικόνα μας».
Απέναντι στη Βελές μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και πήρε προβάδισμα στο 27' με τον Μαρτίνες, όμως, στη συνέχεια έχασε την αυτοσυγκέντρωση της. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν λίγο πριν από την ανάπαυλα με τον Αλιέντρο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά της Ταγέρες, με τους Σιλβέρο (79') και Βαλντές (90') να διαμορφώνουν το τελικό 3-1.
Αγωνιστικά Νέα: Οι σημαντικοί Μαϊδάνα (Α) και Ρικέλμε (Α) επιστρέφουν μετά την έκτιση της ποινής τους, ενώ ο χρήσιμος Ρίο (Μ) παραχωρήθηκε δανεικός στη Σαν Λορένσο. Αντίθετα, ο Σαμπάολι εξακολουθεί να στερείται τις υπηρεσίες των πολύτιμων Βαλόγες (ΜΕ), Κάσερες (Μ), καθώς και του μακροχρόνια τραυματία Μ. Γκόμες (Μ).
Εκτίμηση
Η ανασταλτική λειτουργία δεν είναι και το δυνατό σημείο των δυο αντιπάλων, που προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα και ψάχνουν αντίδραση. Δεν βολεύονται με τον έναν βαθμό και περιμένουμε ανοιχτό παιχνίδι με γκολ εκατέρωθεν. Καλή επιλογή το G/G.
Νορβηγία
Δανία
Πορτογαλία
Ουαλία
Λιχτενστάιν
Λιθουανία
Ανδόρα
Μάλτα
Κόσοβο
Ιρλανδία
Αυστρία
Ισραήλ
Ολλανδία
Γερμανία
Σερβία
Ελλάδα
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Ντεφένσα Xoυστίσια
Βελέζ Σάρσφιλντ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Χιμνάσια Μεντόζα
Νιούελς Ολντ Μπόις
Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Σαρμιέντο Χουνίν
Μπόκα Τζούνιορς
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Μπελγράνο
Λανούς
Ουνιόν Σάντα Φε
Ουρακάν
Σαν Λορέντζο
Ροσάριο Σεντράλ
Τίγκρε
Ρίβερ Πλέιτ
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Αλντοσίβι
Ρασίνγκ Κλουμπ
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Ιντεπεντιέντε
Μπαράκας Σεντράλ
Μπάνφιλντ
Σέντραλ Κόρδοβα
Ατλέτικο Τουκουμάν