Επιστρέφει στο Μουντιάλ η Νορβηγία
* Οι πρώτοι από κάθε όμιλο παίρνουν κατευθείαν την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Οι δεύτεροι θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο μέσω πλέι οφ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Μεταξύ τους παιχνίδια 4) Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, 5) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους, 6) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους, 7) Βαθμολογία Fair Play, 8) Kλήρωση.
* 5.000 Νορβηγοί θα βρίσκονται στο Μιλάνο.
ΙΤΑΛΙΑ
Δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να κερδίσει την Μολδαβία στο τελευταίο της παιχνίδι. Έπρεπε να φτάσει στο 88' για να ανοίξει το σκορ με τον Μαντσίνι και να πετύχει και ένα δεύτερο στο 92' με τον Εσπόζιτο για το τελικό 0-2. Έφτασε να έχει 28 τελικές και φάνηκε πως η επιλογή του Σκαμάκα στην επίθεση δεν λειτούργησε σωστά, με τον Ρετέγκι να ξεκινά σε αυτό το παιχνίδι ξανά ως βασικός. Με 18 βαθμούς βρίσκεται στη δεύτερη θέση και στο -3 από την Νορβηγία και για να κλέψει την πρωτιά χρειάζεται μία νίκη με σκορ... 9-0!Ρεαλιστικά, όλοι ετοιμάζονται από τώρα για τα παιχνίδια των πλέι οφς τον Μάρτη.
« Πρέπει να είμαστε πολύ έξυπνοι. Το αυριανό παιχνίδι θα μας δείξει σε τι επίπεδο βρισκόμαστε. Μπορούμε να βελτιώσουμε την νοοτροπία μας σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Παρακολουθήσαμε το παιχνίδι στο Όσλο και η Ιταλία μάς άρεσε για 15-20 λεπτά. Μετά το 1-0 είδαμε διαφορετική εικόνα. Έχουν τέσσερις παίκτες μπροστά που μπορούν να εκμεταλλευτούν κάθε λάθος. Είναι δύσκολο να τους δημιουργήσεις προβλήματα. Αυτή την στιγμή η Νορβηγία είναι μία πολύ καλοδουλεμένη ομάδα», δήλωσε ο Γκατούζο που αναφέρθηκε και στο ιδανικό 9-0: « Είναι κάτι που δεν είναι εφικτό να σκεφτείς. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα, αλλά ποτέ μην λες ποτέ».
Αγωνιστικά Νέα: Ο αμυντικός Καλαφιόρι (Άρσεναλ) δεν κατάφερε να είναι έτοιμος για την συγκεκριμένη αναμέτρηση και δεν θα αγωνιστεί. Δεν θα παίξει επίσης ο μέσος Τονάλι (Νιούκαστλ) καθώς ο Γκατούζο δεν θέλει να ρισκάρει την κάρτα που θα τον αφήσει εκτός στα πλέι οφς. Επιστρέφει από τιμωρία ο Μπαρέλα (Ίντερ).
Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Καπρίλε (Κάλιαρι), Καρνεσέκι (Αταλάντα), Ντοναρούμα (Μάντσεστερ Σίτι), Βικάριο (Τότεναμ)Αμυντικοί: Μπαστόνι (Ίντερ), Μπελανόβα (Αταλάντα), Μπουοντζόρνο (Νάπολι), Καλαφιόρι (Άρσεναλ), Καμπιάσο (Γιουβέντους), Ντι Λορέντζο (Νάπολι), Ντιμάρκο (Ίντερ)
Μέσοι: Μπαρέλα (Ίντερ), Κριστάντε (Ρόμα), Φρατέζι (Ίντερ), Λοκατέλι (Γιουβέντους), Ρίτσι (ΜΊλαν), Τονάλι (Νιούκαστλ)
Επιθετικοί: Πίο Εσπόζιτο (Ίντερ), Ορσολίνι (Μπολόνια), Πολιτάνο (Νάπολι), Ρασπαντόρι (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ρετέγκι (Αλ Κουαντσία), Σκαμάκα (Αταλάντα), Τζακάνι (Λάτσιο)
ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Ζορίστηκε πολύ στο πρώτο ημίχρονο με την Εσθονία. Αν και είχε φάσεις δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ και έτσι τα πρώτα 45 λεπτά τελείωσαν με 0-0. Μέχρι το 62' όμως το σκορ ήταν 4-0, μπαίνοντας πάρα πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρει τους 3 βαθμούς. Έκανε το 7/7 με γκολ 33-4 έχοντας τρομερή παρουσία στα προκριματικά και δικαίως βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου, έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά την παρουσία την στην τελική φάση του Μουντιάλ, για πρώτη φορά μάλιστα μετά το 1998.
« Στο πρώτο ματς απέναντι στην Ιταλία είχαμε ήδη κερδίσει δύο εκτός έδρας παιχνίδια και εκείνο ήταν το πρώτο τους ματς. Εκείνο το παιχνίδι μάς έδωσε την δύναμη για τα επόμενα, είχαμε μία δυνατή διαφορά τερμάτων και αυτό μας βοήθησε. Σε προηγούμενα προκριματικά είχαμε το αντίθετο πρόβλημα. Αύριο θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Έχουμε αναλύσει τα πάντα και τα έχουμε παρουσιάσει στους παίκτες », δήλωσε ο Σολμπάκεν για το παιχνίδι, σαφώς ικανοποιημένος από την πρωτιά.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν υπάρχουν νεότερα αγωνιστικά προβλήματα και όλοι οι παίκτες είναι στην διάθεση του Σολμπάκεν. Ο αστέρας Όντεγκαρντ (Άρσεναλ) που είναι τραυματίας, θα βρίσκεται μαζί με την ομάδα χωρίς φυσικά να αγωνιστεί.
!Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Νίλαντ (Σεβίλλη), Ντίνγκελαντ (Μπραν), Τάνγκβικ (Ρόζενμποργκ)
Αμυντικοί: Άγιερ (Μπρέντφορντ), Όστιγκαρντ (Τζένοα), Βόλφε (Γουλβς), Ρίερσον (Ντόρτμουντ), Μπιόρκαν (Μπόντο Γκλιμτ), Πέντερσεν (Τορίνο), Χέγκεμ (Μπολόνια), Λανγκάς (Ντέρμπι)
Μέσοι: Θόρσμπι (Τζένοα), Μπεργκ (Μπόντο Γκλιμτ), Μπέργκε (Φούλαμ), Σιέλντερουπ (Μπενφίκα), Θόρτσβεντ (Σασουόλο), Ντόνουμ (Τουλούζ), Νούσα (Λειψία), Μπομπ (Μάντσεστερ Σίτι), Άρνσταντ (Άαρχους), Άασγκααρντ (Ρέιντζερς)
Επιθετικοί: Σορλόθ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι), Λάρσεν (Γουλβς)
Εκτίμηση
Οι Νορβηγοί ετοιμάζονται για ένα μεγάλο πάρτι στο Μιλάνο μετά από μία εξαιρετική πορεία σε αυτά τα προκριματικά. Το άξιζαν άλλωστε και με το παραπάνω. Με τον ενθουσιασμό τους μπορούν να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα, μιας και η Ιταλία σκέφτεται από τώρα τα παιχνίδια των πλέι οφς σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Γκατούζο το τελευταίο διάστημα. Πάμε με το Χ2.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Κρίσταλ Πάλας
Άρσεναλ
Τσέλσι
Φούλαμ
Τότεναμ
Μπράιτον
Νότιγχαμ Φόρεστ
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Ουνιόν Σάντα Φε
Αρχεντίνος Τζούνιορς
Μπαράκας Σεντράλ
Ντεφένσα Xoυστίσια
Λανούς
Νιούελς Ολντ Μπόις
Ροσάριο Σεντράλ
Τίγκρε
Χιμνάσια Λα Πλάτα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Σαν Λορέντζο
Ιντεπεντιέντε
Σέντραλ Κόρδοβα
Σάλτσμπουργκ
Χάρτμπεργκ
Μπλάου Βάις Λινζ
WSG Τιρόλ
Γκράτσερ ΑΚ
Ριντ
Αλτάχ
Ραπίντ Βιέννης
Αούστρια Βιέννης
Λασκ Λίντσερ
Βολφσμπέργκερ
Στουρμ Γκρατς
Μαρσέιγ
Λυών
Μετς
Μπρεστ
Λοριάν
Οσέρ
Λιλ
Ναντ
Παρί
Νις
Αμβούργο
Λειψία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Φράιμπουργκ
Στουτγκάρδη
Βόλφσμπουργκ
Σοντερίσκε
Οντένσε
Φρεντερίτσια
Σίλκεμποργκ
Μίντιλαντ
Μπρόντμπι
Κοπεγχάγη
Ράντερς
Βίμποργκ
Νόρτζελαντ
Βέιλε
Άαρχους
Γιούνγκ Μπόις
Ζυρίχη
Γκρασχόπερς
Λουγκάνο
Λωζάνη
Βασιλεία
Χανιά
Αιγάλεω
Παναργειακός ΑΠΟ
Καλλιθέα
Ελλάς Σύρου
Ηλιούπολη
Καλαμάτα
Μαρκό
Ολυμπιακός Β'
Πανιώνιος
Παναθηναϊκός
Άρης
Πανσερραϊκός
Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ
Αστέρας Τρίπολης
Βόλος ΝΠΣ
ΑΕΚ
Ορλάντο Σίτι
Ίντερ Μαϊάμι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Νιου Γιόρκ Σίτι
Όστιν
DC Γιουνάιτεντ
Σαν Ντιέγκο
Σεντ Λούις Σίτι
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Τορόντο
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Σάρλοτ
Ντάλας
Νάσβιλ
Ντιναμό Χιούστον
Λος Άντζελες
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Σιάτλ Σάουντερς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Κολόμπους Κρου
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Σινσινάτι
Ακρίτας Χλώρακας
Κρασάβα ΕΝΥ Υψώνα
Εξέλσιορ
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Ουτρέχτη
Άλκμααρ
Τβέντε
Φέγενορντ
Τσβόλε
Άγιαξ
Φόλενταμ
Χρόνινγκεν
Ισραήλ
Εσθονία
Μολδαβία