Με τη δύναμη της έδρας
Τι ισχύει: League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι οκτώ πρώτες ομάδες της βαθμολογίας προκρίνονται απευθείας στους «16» της διοργάνωσης, ενώ όσες τερματίσουν στις θέσεις 9-24, θα παίξουν διπλά νοκ-άουτ παιχνίδια για να συμπληρώσουν το παζλ του επόμενου γύρου. Οι τελευταίοι 12 της κατάταξης αποκλείονται από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 4) Περισσότερες νίκες, 5) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες, 6) Ματς με αντιπάλους της League Phase (Βαθμοί, Διαφορά τερμάτων, Καλύτερη επίθεση), 7) Λιγότεροι βαθμοί ποινής, 8) Βαθμολογία στο Ranking της UEFA.
ΜΑΡΣΕΪΓ
Αντιμετωπίζει αυτόν τον αγώνα βρισκόμενη σε καλή φόρμα και με εξαιρετικό κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Ζέρμπι πέτυχε πρόσφατα μια ακόμη νίκη στη Ligue 1, αυτήν τη φορά επικρατώντας της Οσέρ (με 1-0 εκτός έδρας), μειώνοντας τη διαφορά από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Παρί Σεν Ζερ σε μόλις δύο βαθμούς. Στο Champions League, η Ολιμπίκ έχει βιώσει ανάμεικτα αποτελέσματα, δυσκολεύεται εκτός έδρας, αλλά βρίσκει επιτυχία στο δικό της γήπεδο. Υπέστη δύο πανομοιότυπες ήττες με 2-1 εκτός έδρας εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης και της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ωστόσο, εντός έδρας, οι παίκτες του Ρομπέρτο Ντε Ζέρμπι νίκησαν τον Άγιαξ με 4-1, πραγματοποιώντας πειστική εμφάνιση. Το Σάββατο (8/11) υποδέχεται την Μπρεστ.
Ο Ιταλός προπονητής των Μασσαλών μίλησε για τον επερχόμενο αγώνα, εξέφρασε την ανησυχία του για την υποτίμηση του γαλλικού πρωταθλήματος. «Κατά τη γνώμη μου, η Ligue 1 είναι υποτιμημένη επειδή το γαλλικό πρωτάθλημα διαθέτει πολύ δυνατούς προπονητές και παίκτες. Τα γήπεδα είναι γεμάτα και οι οπαδοί είναι παθιασμένοι». Αναφορικά με το σημερινό, είπε: «Η Αταλάντα ήταν πάντα μια δυνατή ομάδα, ακόμα και φέτος είναι δύσκολο να παίξεις εναντίον της. Δεν πέφτω στην παγίδα της Αταλάντα ότι βρίσκεται σε κρίση, δεν είναι αλήθεια. Έχασε μόνο δύο παιχνίδια, στο Παρίσι και από την Ουντινέζε. Με τη Μίλαν άξιζε να κερδίσει. Έχει έναν δυνατό προπονητή».
Αγωνιστικά Νέα:Ο Ιταλός μπακ Έμερσον (8/0) θα χάσει το κρίσιμο ματς, λόγω τιμωρίας. Ο Αργεντινός αμυντικός Μπαλέρντι (8/0) θα μείνει εκτός, εξαιτίας μυϊκού τραυματισμού. Στη λίστα των τραυματιών βρίσκονται και οι Μπιλάλ Ναντίρ (Μ, 8/0) και Τίμοθι Γουεά (ΜΕ, 9/0). Έγινε η έκπληξη και μπήκε στην τελευταία προπόνηση ο στόπερ Αγκέρ, αλλά η συμμετοχή του παραμένει αμφίβολη για τος ημερινό.
ΑΤΑΛΑΝΤΑ
Δεν έχει γευτεί τη νίκη εδώ και πάνω από ένα μήνα σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας υπομείνει ένα μακρύ σερί πέντε συνεχόμενων ισοπαλιών πριν υποστεί την ήττα στην τελευταία της αναμέτρηση στη Serie A εναντίον της Ουντινέζε (1-0 εκτός έδρας). Η ομάδα του Ιβάν Γιούριτς πανηγύρισε τελευταία φορά νίκη στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν θριάμβευσε εντός έδρας εναντίον της βελγικής Κλαμπ Μπριζ στο Τσάμπιονς Λιγκ (2-1). Εκτός από αυτήν τη νίκη, η Αταλάντα γνώρισε «βαριά» εκτός έδρας ήττα με 4-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν και έφερε ισοπαλία χωρίς γκολ εντός έδρας με τη Σλάβια Πράγας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτήν τη σεζόν έχει καταφέρει να πάρει μόνο μία νίκη σε έξι εκτός έδρας αγώνες. Την Κυριακή (9/11) υποδέχεται τη Σασουόλο.
Υπό πίεση ο τεχνικός της Γιούριτς καθώς υπάρχουν ήδη δημοσιεύματα που τον θέλουν να παίζει το κεφάλι του στα επερχόμενα παιχνίδια. Ο ίδιος πάντως δήλωσε πως δεν ανησυχεί καθώς οι εμφανίσεις είναι καλές κι ας μην έρχονται ακόμα τα αποτελέσματα: «Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να παρακολουθήσετε τους αγώνες, καθώς είχαμε εξαιρετικές εμφανίσεις εναντίον της Μίλαν και της Λάτσιο. Κανείς δεν χρειάζεται να με καθησυχάσει, οι άνθρωποι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια κατάσταση που δεν υπάρχει. Μιλάω με τους διευθυντές του συλλόγου, είμαστε πάντα σε επαφή και δεν έχει συμβεί τίποτα το ιδιαίτερο. Πιστεύω πραγματικά ότι είχαμε μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις, απλώς δεν πήραμε τα αποτελέσματα που μας άξιζαν».
Αγωνιστικά Νέα: Επέστρεψαν στις προπονήσεις και υπολογίζονται ο κάπτεν/χαφ Ντε Ρουν (8/0) και ο αναπληρωματικός μεσοεπιθετικός Μπάκερ (ΑΜ). Εκτός ο χαφ Μπρεσιάνι (7/1), συνεχίζει εκτός ο Σκαλβίνι (Α, 4/1). Συνήθως, αγωνίζεται με σχήμα 3-4-2-1 με τον Σκαμάκα να φιγουράρει στην κορυφή της επίθεσης.
Εκτίμηση
Η Μαρσέιγ επιδεικνύει σχεδόν πάντα αυτοπεποίθηση και δύναμη στην έδρα της. Φέτος, η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Ζέρμπι έχει παίξει 6 αγώνες στο «Βελοντρόμ», κερδίζοντας 5 φορές και φέρνοντας μία ισοπαλία. Πιστεύουμε ότι το πλεονέκτημα έδρας θα είναι καθοριστικός παράγοντας στην επερχόμενη αναμέτρηση, με την Αταλάντα να μην βρίσκεται στα καλύτερά της. Άσος.
Μάλμε
Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ
Γιούνγκ Μπόις
Βικτόρια Πλζεν
Φενερμπαχτσέ
Μπέτις
Λυών
Ερυθρός Αστέρας
Λιλ
ΑΕΚ
Σάμροκ Ρόβερς
Ρέιντζερς
Ρόμα
Στουτγκάρδη
Φέγενορντ
Ίντερ
Καϊράτ Αλμάτι
Άγιαξ
Γαλατασαράι
Κλαμπ Μπριζ
Μπαρτσελόνα
Μάντσεστερ Σίτι
Ντόρτμουντ
Μπενφίκα
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Νιούκαστλ
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Ατλέτικο Μαδρίτης
Μπάγερν Μονάχου
Άρσεναλ
Τότεναμ
Τσέλσι
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης
Καραμπάγκ
Νάπολι
Παρί Σεν Ζερμέν
Αϊντχόφεν
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Πάφος
Ολυμπιακός
Γιουβέντους
Μονακό
Μπόντο Γκλιμτ
Κοπεγχάγη
Βιγιαρεάλ
Σλάβια Πράγας
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
2-3 γκολ