Προβάδισμα πρόκρισης για το Στρασβούργο
Τι ισχύει: Πρώτος αγώνας για τη φάση των «16», ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα του Στρασβούργου στις 19/03. Σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά τη λήξη του δεύτερου 90λέπτου ακολουθεί ημίωρη παράταση κι (αν χρειαστεί) η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί θα παίξει στα προημιτελικά με την Σίγμα Όλομουτς ή την Μάιντζ.
ΡΙΕΚΑ
Συνεχίζει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ριέκα, η οποία προέρχεται από σημαντικό διπλό (0-1) στην έδρα της Βούκοβαρ. Μπορεί να έχει χάσει δεδομένα τη μάχη με τον τίτλο, αλλά ο μεγάλος στόχος της τριάδας - έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα - για την ώρα είναι στο δικό της χέρι. Αναφορικά με το παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο ήταν άφαντη, με τους γηπεδούχους να δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθούν αλλά η αναποτελεσματικότητα τους ήταν φανερή. Με την έναρξη της επανάληψης όμως τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν με τον Φρουκ να βρίσκει στόχο από την άσπρη βούλα στο 51' για να δώσει το προβάδισμα, ενώ χάθηκαν και αρκετές φάσεις - μαζί μ' ένα ακυρωμένο γκολ - για να διασφαλίσει νωρίτερα το τρίποντο. Με το αποτέλεσμα αυτό, πέτυχε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα (3-1-1) και παρέμεινε στην τρίτη θέση με 38 πόντους (10-8-7) ενώ προκρίθηκε στους "16" του Κόνφερενς Λιγκ αποκλείοντας στα πλέι οφ την Ομόνοια με συνολικό σκορ 4-1.
Αγωνιστικά Νέα: Ο Μουνιόθ έχοντας στο μυαλό του το παιχνίδι της Ευρώπης, προχώρησε σε μερικό ροτέισον αναφορικά με την ενδεκάδα του, ενώ υπάρχουν δεδομένα και κάποιες απουσίες. Ξεκινώντας από τα θετικά, εξέτισαν τις τιμωρίες τους στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στην Ομόνοια ο νεαρός χαφ Μορκιλάτζε (7/0) και ο αναπληρωματικός εξτρέμ Ντοκίτ (14/2) που δίνει λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο. Έχει χάσει τα τελευταία δύο ματς λόγω τραυματισμού ο ταλαντούχος χαφ Βινιάτο (12/1), ενώ λείπουν καιρό ο αναπληρωματικός χαφ Σέχου (0/0) που αποκτήθηκε μέσα στο χειμώνα με μεταγραφή αλλά και ο νεαρός στόπερ Μπάρισιτς (5/0). Δεν βρίσκεται στη λίστα ο αριστερός χαφ Λέγκμπο (5/0) που ήρθε από την Ίντερ Τούρκου, ενώ δεν είναι στα πλάνα του προπονητή από την αρχή της χρονιάς ο έμπειρος αμυντικός Σκόριτς (0/0) που δεν έχει καταγράψει συμμετοχή.
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Το παιχνίδι στην έδρα της Οσέρ για το Στρασβούργο ήταν από τα ματς που θα μπορούσε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να το καθαρίσει, αλλά στο τέλος συμβιβάστηκε με το βαθμό της ισοπαλίας (0-0). Δεν μπήκε ιδιαίτερα προσηλωμένη στο παιχνίδι και έχασε αρκετό χρόνο μέχρι να βρει τα πατήματα του και να φτιάξει τις πρώτες φάσεις, με το ημίχρονο να λήγει χωρίς τέρματα. Στην επανάληψη ο Ο' Νιλ φρόντισε να ρίξει γρήγορα τα "βαριά όπλα" μέσα στο ματς για να γίνει η ομάδα του πιο απειλητική και το κατάφερε, χωρίς όμως βέβαια να βρει και το δρόμο προς τα δίχτυα που θα του της έδινε τη νίκη. Συνεχίζει να έχει αρκετά θέματα στο πρωτάθλημα μιας και διανύει ιδιαίτερη περίοδο με μόλις μία νίκη στα τελευταία έξι ματς (1-3-2), γεγονός που τη διατηρεί στην όγδοη θέση της βαθμολογίας με 36 πόντους (10-6-9) αλλά στο -5 από την Ευρώπη. Στον αντίποδα, βρίσκεται στους "16" του Κόνφερενς Λιγκ, καθώς πραγματοποίησε τρομερή πορεία στην League Phase και τερμάτισε στην κορυφή.
Αγωνιστικά Νέα: Τα συνεχόμενα παιχνίδια έχουν αναγκάσει τον Ο' Νιλ ν' ανοίξει το ροτέισον καθώς βρίσκεται για την ώρα μέσα σε όλους τους στόχους παρά τις απουσίες που υπάρχουν. Ο βασικός στράικερ και αρχηγός Εμέγκα (7/4) δεν είναι ακόμη διαθέσιμος και η απώλεια του είναι εμφανής ανα διαστήματα στο κομμάτι της επίθεσης, ενώ το πρόβλημα στον αστράγαλο με τον εξτρέμ Μορέιρα (23/3) επηρεάζει ιδιαίτερα. Όπως αναμενόταν μετά τον τραυματισμό του στο χέρι έλειψε από το τελευταίο ματς ο σημαντικός χαφ Μουάνγκα (3/0) και δεν θα ταξιδέψει για την Κροατία, όπως και ο στόπερ Ανσελμίνο (2/0) που σε αντίθεση με τους υπόλοιπους "πονάει" λιγότερο τον προπονητή.
Εκτίμηση
Η εμπειρία της Ριέκα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη βοήθησε στον προηγούμενο γύρο για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ομόνοιας, αλλά το Στρασβούργο έχει διαφορετική δυναμική και βάθος στον πάγκο για να της κάνει τη ζημιά. Ο Ο' Νιλ δεν έχει σε δεύτερη μοίρα το Κόνφερενς Λιγκ και μπορεί να πάρει προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά.
Εστουντιάντες Ρίο Κουάρτο
Μπελγράνο
Ντεπορτίβο Ριέστρα
Χιμνάσια Μεντόζα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Ινστιτούτο Κόρδοβα
Ντεφένσα Xoυστίσια
Σέντραλ Κόρδοβα
Ουρακάν
Ρίβερ Πλέιτ
Ιντεπ. Ριβαντάβια
Μπαράκας Σεντράλ
Ατλέτικο Τουκουμάν
Αλντοσίβι
Μπόκα Τζούνιορς
Σαν Λορέντζο
Κορίνθιανς
Κοριτίμπα
Μπαΐα
Βιτόρια Μπαΐα
Φλαμένγκο
Κρουζέιρο
Γκενκ
Φράιμπουργκ
Λεχ Πόζναν
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Μίντιλαντ
Σίγκμα Όλομουτς
Μάιντζ
Φερεντσβάρος
Μπράγκα
Λιλ
Άστον Βίλα
Θέλτα
Λυών
Παναθηναϊκός
Μπέτις
Σαμσουνσπόρ
Ράγιο Βαγιεκάνο
Τσέλιε
ΑΕΚ
Άλκμααρ
Σπάρτα Πράγας
Κρίσταλ Πάλας
ΑΕΚ Λάρνακας
2