Ντέρμπι με γκολ στο «Βελοντρόμ»
ΜΑΡΣΕΪΓ
Έψαχνε μια αποφασιστική εμφάνιση για ν' αφήσει πίσω της το ασχημο ξεκίνημα μέσα στο 2026 και το κατάφερε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επικρατώντας με 2-5 στην Ανζέ. Ήταν μια απάντηση που χρειαζόταν τόσο ο ίδιος ο Ντε Τζέρμπι που αισθάνεται με τη σειρά του πίεση, αλλά και οι παίκτες που δε θέλουν να χάσουν την επαφή τους με την τετραδα. Πιο ιδανικό πρώτο ημίχρονο δύσκολα έχει συναντήσει τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα μιας και στο 40ο λεπτό ήταν προηγούνταν με τέσσερα τέρματα διαφορά αν και μια αδράνεια στις καθυστερήσεις εδώ κάποιες ελπίδες στους γηπεδούχους. Το δεύτερο μέρος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα ενώ με τη νίκη αυτή έφτασε τους 35 πόντους (11-2-5). Την ίδια ώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται στην 16η θέση με 9 βαθμούς (3-0-3) αλλά δεν μπορεί να πει πως έχει εξασφαλισμένο το εισιτήριο για τα πλέι - οφ, καθώς μετά το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ κλείνει τον κύκλο της στο Βέλγιο κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ.
Αγωνιστικά Νέα: Το τελευταίο ματς βοήθησε τον Ντε Τζέρμπι να κάνει το ροτέισον του προς το φινάλε για ν' αποφύγει τραυματισμούς. Θα προσπαθήσει να παραταχθεί πλήρης στο δύσκολο ματς κόντρα στους Άγγλους, με τον πολύτιμο στόπερ Αγκέρντ (11/1) να επιστρέφει από το Κόπα Άφρικα και χωρίς προπόνηση, έμεινε εκτός αποστολής. Έχασε το τελευταίο ματς αλλά επιστρέφει κανονικά ο χρήσιμος μπακ - στόπερ Παβάρντ (14/1), ενώ παρά το γεγονός πως ήταν αμφίβολος, αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα του πρωταθλήματος ο μέσος Άνχελ Γκόμες (14/3) που πήρε τη θέση του Ναντίρ (14/0) που αισθάνθηκε ενοχλήσεις. Εκτός μένει γι' ακόμη ένα ματς ο αριστερός μπακ χαφ Γκαρσία (4/0) όπως αποκάλυψε στις δηλώσεις του ο προπονητής, την ίδια ώρα που είναι ολοκληρώνει δύο σπουδαίες μεταγραφές με τον εξτρέμ Νουανέρι από την Άρσεναλ και τον χαφ Τίμπερ από την Φέγενορντ.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
Η φετινή χρονιά για την Λίβερπουλ τείνει να γίνει μια από τις χειρότερες εδώ και κάμποσες σεζόν, μιας και τόσο οι τραυματισμοί, όσο και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ψυχολογικά δεν την αφήνουν να ορθοποδήσει. Για την ακρίβεια ακόμη κι όταν κάνει καλές εμφανίσεις όπως στο εντός έδρας ματς με την Μπέρνλι δεν έρχονται οι νίκες (1-1) μιας και οι αδράνειες στην άμυνα είναι πάμπολλες. Έχασε πέναλτι στο 32' για να πάρει το προβάδισμα με τον Σομποσλάι, ενώ εκείνος που την έβαλε μπροστά στο σκορ ήταν δέκα λεπτά αργότερα ο φορμαρισμένος Βιρτς. Η χαρά όμως δεν κράτησε μέχρι το τέλος, μιας και οι φιλοξενούμενοι στη μοναδική ίσως σημαντική απειλή που είχαν, ισοφάρισαν και έκλεψαν το βαθμό για να παραμείνει η ομάδα του Άνφιλντ τέταρτη με 36 πόντους (10-6-6). Στο Τσάμπιονς Λιγκ τα πηγαίνει καλύτερα μιας και είναι ένατη με 12 βαθμούς (4-0-2) και θέλει να βρεθεί στην οκτάδα για να περάσει απευθείας στους "16" την ώρα που τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Καραμπάγκ.
Αγωνιστικά Νέα: Σαν να μην έφτανε η αμφισβήτηση που υπάρχει στο πρόσωπο του Σλοτ, ακολουθούν και τα προβλήματα τραυματισμών. Η μεταγραφή των 150 εκατομμυρίων, ο σέντερ φορ Ισάκ (10/2) παραμένει στα πιτς με σπασμένο πόδι, ενώ σοβαρό αποδείχθηκε και το θέμα του δεξιού μπακ Μπράντλεϊ (15/0) που ήταν από τους λίγους που στέκονταν στο ύψος των περιστάσεων. Σημαντικό θέμα στους κεντρικούς αμυντικούς μιας και εκτός είναι ο Κονατέ (22/0), δεν πρόλαβε να εγκληματιστει ο ταλαντούχος στόπερ Λεόνι (0/0) που θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ δεν επηρεάζει ο χαφ Μπάιτσετιτς (0/0). Στα θετικά η επιστροφή του στράικερ Εκιτικέ (19/8) που έβγαλε και 90λεπτο μετά την ολιγόλεπτη συμμετοχή στο Κύπελλο, ενώ περιμένει την επάνοδο του Μοχάμεντ Σαλάχ (14/4) που δεδομένα είναι ταλαιπωρημένος από το Κόπα Άφρικα που αγωνιζόταν κανονικά μέχρι και το Σάββατο (17/1) αλλά βρίσκεται στην αποστολή.
Top προσφορά* ημέρας από τo Agones.gr 👇
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
Εκτίμηση
Η Μαρσέιγ δείχνει να βρίσκει τα πατήματα της μετά τις δύο ευρείες νίκες που πέτυχε, αλλά τα πράγματα κόντρα στην Λίβερπουλ θα είναι διαφορετικά. Τα αμυντικά κενά των «κόκκινων» θα βοηθήσουν πάντως το ματς να έχει γκολ μιας και οι δύο ομάδες θα ψάξουν το τρίποντο.
Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι
Ρίβερ Πλέιτ
Ροσάριο Σεντράλ
Βολφσμπέργκερ
WSG Τιρόλ
Μπλάου Βάις Λινζ
Γκράτσερ ΑΚ
Αλτάχ
Ριντ
Σιντ Τρούιντεν
Γάνδη
Σταντάρ Λιέγης
Γκενκ
Σαρλερουά
Βέστερλο
Παλμέιρας
Κρουζέιρο
Φλουμινένσε
Σάο Πάουλο
Ιντερνασιονάλ
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ατλέτικο Μινέιρο
Μιρασόλ
Βίντερτουρ
Λουκέρνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λωζάνη
Γκρασχόπερς
ΑΕΛ Novibet
Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης
Κηφισιά
Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σικάγο Φάιαρ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Χιούστον
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ορλάντο Σίτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
DC Γιουνάιτεντ
Σεντ Λούις Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντάλας
Σιάτλ Σάουντερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Κολόμπους Κρου
Σάρλοτ
Τορόντο
Όστιν
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Σινσινάτι
Απόλλων Λεμεσού
Άρης Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια
ΑΕΚ Λάρνακας
Πάφος
Βαλερένγκα
Σάρπσμποργκ 08
Μπόντο Γκλιμτ
Τρόμσο
Φρέντρικσταντ
Χαμ Καμ
Μπρίνε
Στρόμεν
Στάμπαεκ
Ράουφος
Χοντ
Σογκντάλ
Ρόζενμποργκ
Αάλεσουντ
Μόλντε
Κρίστιανσουντ
Βίκινγκ
Σταρτ
Φαμαλικάο
Αλβέρκα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ζιλ Βιθέντε
Εστορίλ
Μπενφίκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Βιτόρια Γκιμαράες
Μπράγκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Κάζα Πία
Ρίο Άβε
Αρούκα
Τοντέλα
Μορεϊρένσε
AVS Φουτεμπόλ
Πόρτο
Σάντα Κλάρα
Νόρντικ Γιουνάιτεντ
Φάλκενμπεργκ
Έστερ
Λιουνγκσκίλε
Έστερσουντ
Σάντβικενς ΙΦ
Μπράγκε
Νόρκεπινγκ
Μπάγερν Μονάχου
Τότεναμ
Άρσεναλ
Μπαρτσελόνα
Νιούκαστλ
Ατλέτικο Μαδρίτης
Ρεάλ Μαδρίτης
Γιουβέντους
Παρί Σεν Ζερμέν
Ντόρτμουντ
Κλαμπ Μπριζ
Νάπολι
Γαλατασαράι
Αταλάντα
Καραμπάγκ
Μονακό
Ίντερ
Ολυμπιακός
Κοπεγχάγη
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Αθλέτικ Μπιλμπάο
Αϊντχόφεν
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Σλάβια Πράγας
Βιγιαρεάλ
Καϊράτ Αλμάτι
Άγιαξ