Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην πρόοδο των έργων στον Βοτανικό, ζητώντας απαντήσεις από τον Δήμαρχο Χάρη...
Μόνο νίκη ψάχνει ο απογοητευμένος Παναθηναϊκός
*League Phase. Στα προημιτελικά προκρίνονται απευθείας οι ομάδες «1-4» της βαθμολογίας, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν «5-12» παίζουν πλέι οφ (μονά ματς) στις έδρες των ομάδων που τερμάτισαν ψηλότερα. Κριτήρια ισοβαθμίας: Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, 4) Περισσότερες νίκες, 5) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες, 6) Μεγαλύτερη βαθμολογία κατά την περίοδο 2024-2025.
*Στο πρωτάθλημα (14/09): Κηφισιά - Παναθηναϊκός 3-2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Aπό την κόλαση, στον παράδεισο και ξανά στην κόλαση. Αυτή η φράση περιγράφει επακριβώς τα συναισθήματα που άφησε στους «πράσινους» το Κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, που τους βρήκε εν τέλει ηττημένους με 2-3. Ιδανικός αυτόχειρας ο Παναθηναϊκός που γύρισε από τον εφιάλτη του 0-2 στο ημίχρονο, ισοφάρισε σε 2-2 στο 90’ αλλά εν τέλει ένα τραγικό λάθος κόστισε την ήττα μετά από ένα σερί τεσσάρων νικών ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
Ουσιαστικά έμεινε εκτός διεκδίκησης του φετινού πρωταθλήματος η ομάδα του Μπενίτεθ, που βρίσκεται πλέον 13 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την κορυφή, έστω κι αν έχει έναν αγώνα λιγότερο. «Μοιραίοι» για το τριφύλλι οι Πάλμερ Μπράουν και Ντραγκόφσκι που υπέπεσαν σε πολλά λάθη τα οποία κόστισαν, αλλά και ο Σφιντέρσκι που έχασε πέναλτι ενώ το σκορ ήταν ακόμη στο 0-1.
Πλέον οι «πράσινοι» στρέφονται στον αγώνα κυπέλλου με την Κηφισιά και χρειάζονται μόνο νίκη ώστε να πλασαριστούν στην πρώτη τετράδα που χαρίζει απευθείας πρόκριση. Έχουν ήδη κάνει το 2/2 στη League Phase και την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν την αδύναμη Καβάλα. Νωπές είναι, βέβαια, οι μνήμες από την εφιαλτική ήττα με 3-2 απέναντι στην ομάδα του Λέτο προ 2,5 μηνών για το πρωτάθλημα. Ακολουθεί η αναμέτρηση στη Λάρισα απέναντι στην AEΛ Νovibet.
Αγωνιστικά Νέα: Ο Μπενίτεθ άφησε εκτός για λόγους ξεκούρασης τους βασικούς Πάλμερ Μπράουν (στόπερ, 18/1), Τετέ (εξτρέμ, 23/2) και Τσιριβέγια (χαφ, 22/0). Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Τουμπά (21/0) που αποβλήθηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Εκτός αποστολής επίσης έμειναν λόγω τραυματισμού ο έμπειρος χαφ Ρενάτο Σάντσες (6/0), ο εξτρέμ Πελίστρι (0/0), ο βασικός αριστερός μπακ Κυριακόπουλος (18/1) και ο ενίοτε βασικός τερματοφύλακας Λαφόν (10 συμ.).
ΚΗΦΙΣΙΑ
Eπέστρεψε εμφατικά στις νίκες με το 3-0 επί του ουραγού Πανσερραϊκού για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος, κρατώντας μάλιστα για πρώτη φορά φέτος το μηδέν στην άμυνα έπειτα από 15 ματς. Στην 8η θέση της βαθμολογίας η ομάδα του Λέτο που σκοράρει με ευκολία, αλλά το μεγάλο φετινό πρόβλημα είναι η αμυντική λειτουργία, καθώς έχει εσχάτως δεχθεί 21 γκολ στο πρωτάθλημα.
MVP για την Κηφισιά ο Λαρουσί που αρχικά άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό, ενώ στο 85’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Ενδιάμεσα, η ομάδα των Βορείων Προαστίων έπαιξε με παίκτη περισσότερο σχεδόν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, κινδύνευσε δις να δεχθεί την ισοφάριση με τον Ραμίρεζ να υψώνει τείχος (61’, 66’), αλλά ο Πόμπο στο 74’ τελείωσε την υπόθεση νίκη κάνοντας το 2-0.
Το βλέμμα στο κύπελλο πλέον για την ομάδα του Λέτο που έχει μαζέψει ήδη 5 βαθμούς στη League Phase ούσα αήττητη (1-2-0), θέλοντας να κάνει ακόμα μία έκπληξη απέναντι στον Παναθηναϊκό μετά τον θρίαμβο με 3-2 στο πρωτάθλημα. Με ισοπαλία εξασφαλίζει εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου τη συμμετοχή στα Play Offs της διαδικασίας, κάτι που μπορεί να συμβεί και με ήττα, αλλά θα πρέπει περιμένει και τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Το ερχόμενο Σάββατο πάει στο Πανθεσσαλικό για τον εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στον Βόλο.
Αγωνιστικά Νέα: Δεν ανακοίνωσε αποστολή η Κηφισιά. Eξέτισαν ο βασικός μπακ Ούγκο Σόουζα (11/2) και ο πολύτιμος φορ Τεττέη (13/6). Tιμωρημένος ο χαφ Ρουκουνάκης (5/0) που αποβλήθηκε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό. Τραυματίας τον τελευταίο καιρό ο μεσοεπιθετικός Βιγιαφάνιες (7/0).
Εκτίμηση
Θα ψάξει αντίδραση η ομάδα του Μπενίτεθ που έτσι κι αλλιώς χρειάζεται αποκλειστικά τη νίκη για να μπει στην 4άδα. Ίσως, μάλιστα, χρειαστεί και ευρεία επικράτηση καθώς η διαφορά των γκολ ίσως παίξει ρόλο στην τελική κατάταξη. Πάμε στο over, καθώς και η Κηφισιά μπορεί να βρει γκολ ανά πάσα στιγμή.
Λίβερπουλ
Σάντερλαντ
Λιντς
Τσέλσι
Μπράιτον
Άστον Βίλα
Μπέρνλι
Κρίσταλ Πάλας
Γουλβς
Νότιγχαμ Φόρεστ
Άρσεναλ
Μπρέντφορντ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Σερκλ Μπριζ
Γάνδη
Λέουβεν
Κλαμπ Μπριζ
Αντβέρπ
Σιντ Τρούιντεν
Φλαμένγκο
Σεάρα
Ατλέτικο Μινέιρο
Παλμέιρας
Σάο Πάουλο
Ιντερνασιονάλ
Μπαΐα
Σπορτ Ρεσίφε
Ζουβεντούδε
Σάντος
Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο
Βιτόρια Μπαΐα
Φορταλέζα
Κορίνθιανς
Γκρέμιο
Φλουμινένσε
Βάσκο Ντα Γκάμα
Μιρασόλ
Ουνιόν Βερολίνου
Μπάγερν Μονάχου
Αμβούργο
Χόλσταϊν Κίελ
Φράιμπουργκ
Ντάρμσταντ
Μπόχουμ
Στουτγκάρδη
ΑΕΛ Novibet
Ατρόμητος
ΑΕΚ
ΟΦΗ
Άρης
ΠΑΟΚ
Αστέρας Τρίπολης
Ηλιούπολη
Καλλιθέα
Καβάλα
Μαρκό
Λεβαδειακός
Πανιώνιος
Ολυμπιακός Β'
Ελλάς Σύρου
Ολυμπιακός
Τσβόλε
Άλκμααρ
Βόλος ΝΠΣ
Παναιτωλικός
Ηρακλής
Αιγάλεω
Ασσος έστω και δύσκολα