Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 2-1 της Ατλέτικο στο «Κινγκ Αμπντουλάχ» της Τζέντα και προκρίθηκε στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ. Αντίπαλος θα είναι η Μπαρτσελόνα, ενώ το μεγάλο...
Δίχως Εμπαπέ η Ρεάλ ψάχνει εκδίκηση για την... πεντάρα
* «Μονός» ημιτελικός του Σούπερ Καπ, που διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο 90λεπτο, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Όποια ομάδα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Μπαρτσελόνα.** Στο πρωτάθλημα (27/9): Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης 5-2.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Χωρίς να είναι καλύτερη, από τη «δραστήρια» Σοσιεδάδ, έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας σε ένα μέτριο παιχνίδι για την ποιότητα και την κλάση των παικτών της. Στο πρώτο ημίχρονο έκανε δύο ευκαιρίες, με τον Άλβαρεθ στο 12' και τον Γιορέντε στο 36', που ήταν άστοχοι στο τελικό σουτ. Ο Όμπλακ κράτησε το μηδέν σε δύο φάσεις στο 16' και στο 40'. Στο δεύτερο ημίχρονο στο 50' ο Σιμεόνε βρήκε τον Σόρλοθ, που με κεφαλιά έκανε το 0-1. Σχεδόν αμέσως στο 55' ο Γκουέδες ισοφάρισε σε 1-1 και μετά είδαμε ένα ματς «σούπα», από τη μεριά της με περισσότερο πάθος και προσπάθεια από την Σοσιεδάδ για κάτι καλύτερο. Στο 69' και στο 86' ο Όμπλακ σταμάτησε τον Κούμπο και στο 83' ο Γκριεζμάν σε τετ-α-τετ, προσπάθησε ανεπιτυχώς να κρεμάσει τον Ρεμίρο.
Η νέα απώλεια βαθμών την άφησε στο -11 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα και την 4η θέση, την τελευταία που δίνει έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οπότε το πεδίο διάκρισης φεύγει από το πρωτάθλημα και πάει στις υπόλοιπες διοργανώσεις, μία εκ των οποίων και το Σούπερ Καπ. Το έχει κατακτήσει δύο φορές, όταν ακόμα διεξαγόταν στην Ισπανία (1985, 2014). Στην προηγούμενη παρουσία της, το 2024 έχασε από τη Ρεάλ στον ημιτελικό (5-3 παράταση, 3-3 κανονική διάρκεια).
Αγωνιστικά Νέα: Στη Μαδρίτη έμειναν λόγω τραυματισμών ο στόπερ Λενγκλέ (9/0) και ο αριστερός εξτρέμ Γκονδάλεθ (15/1), ενώ δύσκολα θα προλάβει ο μέσος Μπάριος (18/1), που έχασε την τελευταία προπόνηση. Δύσκολα θα αλλάξει το επιθετικό δίδυμο Αλβάρες - Σέρλοτ, που χρησιμοποιεί ο κόουτς Σιμεόνε.
ΡΕΑΛ
Βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και διέλυσε την άτυχη Μπέτις, με 5-1. Απρόσμενη εξέλιξη, τη στιγμή που παρατάχθηκε χωρίς τον σούπερ-σταρ Εμπαπέ, απέναντι σε ένα αξιόλογο σύνολο. Ο 21χρονος Γκονζάλο Γκαρθία, που τον αντικατέστησε, τα πήγε περίφημα, πετυχαίνοντας τα δύο πρώτα γκολ. Στο 20' από στημένη φάση έκανε το 1-0 και το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με τρεις άστοχες προσπάθειες της Μπέτις με τον Ντεόσα στο 24' , στο 34' και στο 44'. Στο 50', παρακολουθούμενος από μακριά από τους αμυντικούς στόπαρε με άνεση και με δυνατό άπιαστο σουτ στο πλαϊνό δίχτυ έκανε το 2-0. Στο 56' πάλι από στατική φάση και αδράνεια της άμυνας ο Ασένσιο, με κεφαλιά έκανε το 3-0.
Εκεί «ξύπνησε» η Μπέτις, καθώς παράλληλα κατέβασε ταχύτητα η Ρεάλ. Στο 62' ο Λο Σέλσο έχει δοκάρι, τον Ρόκα στο 63' και τον Ρουϊμπάλ στο 64', σταμάτησε ο Κουρτουά, αλλά στο 66' ο Ερνάντες αφού τους πέρασε όλους στην άμυνα έκανε το 3-1. Στο 68' στον Ρικέλμε είπε όχι ο κίπερ και στο 76' ο ίδιος είχε δοκάρι. Η Ρεάλ συνέχισε μετά την πίεση πετυχαίνοντας δύο τέρματα στην «διαλυμένη», πλέον αντίπαλό της, στο 82', με τον Γκαρθία και στο 90+3' με τον Βαλβέρδε, ο οποίος διαμόρφωσε το βαρύ 5-1.
Διατηρήθηκε στο -4 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, έχει ένα μικρό χάντικαπ αναφορικά με την κατάκτηση του τίτλου στη La Liga. Έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες, σε όλες τις διοργανώσεις, σερί που έχει δώσει αέρα στον προπονητή Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος είχε αμφισβητηθεί έντονα το προηγούμενο, κυρίως για την αδυναμία του στη διαχείριση των «βεντετών» της ομάδας. Δεύτερη σε κατακτήσεις Σούπερ Καπ, με 13 έναντι 15 των «μπλαουγκράνα», τελευταία φορά που «σήκωσε» το τρόπαιο ήταν το 2024, πέρασε έχασε στον τελικό με το «βαρύ» 5-2 από την Μπαρτσελόνα.
Αγωνιστικά Νέα: Θα λείψει για δύο εβδομάδες ακόμα ο Εμπαπέ (18/18), που διαγνώστηκε με διάστρεμμα στο αριστερό του γόνατο, δε φάνηκε πάντως ιδιαίτερα η απουσία του στο προηγούμενο, όπου «έλαμψε» ο Γκονζάλο Γκαρθία. Επίσης θα απουσιάσουν ο στόπερ Μιλιτάο (13/1), και ο δεξιός μπακ Αλεξάντερ Άρνολντ (8/0). Επιστρέφει ο στόπερ Χάουσεν (13/1), διεθνής στο Κόπα Άφρικα ο δεξιός εξτρέμ Μπραχίμ Ντίας (12/0).
Εκτίμηση
Από τη στιγμή που δεν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα η Ατλέτικο θα βάλει στο «στόχαστρο» τα υπόλοιπα τρόπαια. Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε πως μπορεί επιθετικά και χωρίς τον Εμπαπέ, αν και τώρα ο πήχης δυσκολίας ανεβαίνει, κόντρα σε μία ομάδα από την οποία έφαγε... πεντάρα πριν από μερικούς μήνες. Πολύ υψηλή για τα δεδομένα της αναμέτρησης η απόδοση του Over.
Μπρίστολ Σίτι
Γουότφορντ
Στόουκ
Κόβεντρι
Τσάρλτον
Τσέλσι
Τότεναμ
Άστον Βίλα
Νιούκαστλ
Μπόρνμουθ
Ανζέ
Τουλούζ
Ουνιόν Βερολίνου
Μάιντζ
Φράιμπουργκ
Αμβούργο
Χαϊντενχάιμ
Κολωνία
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Στουτγκάρδη
Αλγερία
Νιγηρία
Αίγυπτος
Ακτή Ελεφαντοστού
Ατρόμητος
Ολυμπιακός
Κηφισιά
ΑΕΛ Novibet
Παναιτωλικός
ΠΑΟΚ
Βαλένθια
Έλτσε
Τζιρόνα
Οσασούνα
Βιγιαρεάλ
Αλαβές
Αταλάντα
Τορίνο
Ρόμα
Σασσουόλο
Ουντινέζε
Πίζα
Κόμο
Μπολόνια
Γκόου Αχέντ Ιγκλς
Φορτούνα Σιτάρντ
Τελστάρ
Άγιαξ
Χέρενφεν
Φέγενορντ
Χρόνινγκεν
Μπρέντα
Αϊντχόφεν
Εξέλσιορ
Τβέντε
Τσβόλε
Άλκμααρ
Φόλενταμ
Βιτόρια Γκιμαράες
Μπράγκα
Λίβινγκστον
Κιλμάρνοκ
Σέλτικ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Σεντ Μίρεν
Φόλκερκ
Χιμπέρνιαν
Μάδεργουελ
2