Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στη Λεωφόρο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Αν και δυσκολεύτηκε απέναντι στη Στουρμ Γκρατς, πήρε την τρίτη νίκη στη League Phase του φετινού Γιουρόπα Λιγκ, επικρατώντας την Πέμπτη με 2-1 των Αυστριακών στο ΟΑΚΑ. Στους εννιά βαθμούς το «τριφύλλι» έπειτα από πέντε αγωνιστικές στη διοργάνωση (3-0-2), που βρίσκεται στη 14η θέση του πίνακα και αναπτέρωσε για τα καλά τις ελπίδες για την πρώτη 8άδα και την απευθείας πρόκριση στα νοκ άουτ.
Έχοντας να διαχειριστεί τις πολλές απουσίες, ο Μπενίτεθ κατέβασε την ομάδα του με σύστημα 3-5-2 για να καμουφλάρει τις απώλειες στα χαφ. Ο Παναθηναϊκός παρά την ασφυκτική πίεση που άσκησε η Στουρμ, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με την κεφαλιά του Σφιντέρσκι στο 18’, αλλά στο 34ο λεπτό ένα «ξερό» σουτ του Κιτεϊσβίλι από τα 30 μέτρα διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και το δεύτερο μέρος, με την ομάδα του Μπενίτεθ να μην μπορεί να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και την αυστριακή ομάδα να πιέζει στα 3/4 του γηπέδου χωρίς όμως να δημιουργεί κινδύνους στην εστία του Ντραγκόφσκι. Τελικά το ματς έκρινε μία εκπληκτική ενέργεια του Καλάμπρια, ο οποίος έκανε το 2-1 και χάρισε το πολύτιμο «τρίποντο» στους πράσινους.
Στο πρωτάθλημα το «τριφύλλι» προέρχεται από την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη διοργάνωση, κόντρα στον Πανσερραϊκό με 3-0, σκοράροντας μάλιστα για πρώτη φορά φέτος πάνω από 2 γκολ στη Stoiximan Super League. Όντας πλέον στην 6η θέση με 18 βαθμούς, θα προσπαθήσει να διευρύνει το μίνι σερί των τεσσάρων συνεχόμενων νικών ανεξαρτήτως διοργάνωσης, έχοντας μπροστά του το μεγάλο ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ που θα κρίνει πολλά για την πορεία του πρωταθλήματος.
Αγωνιστικά Νέα: Επιστρέφει μετά από καιρό ο φορ Ντέσερς (2/2) που αποθεραπεύτηκε. Εκ νέου εκτός αποστολής έμειναν λόγω τραυματισμού ο έμπειρος χαφ Ρενάτο Σάντσες (6/0), ο εξτρέμ Πελίστρι (0/0), ο βασικός αριστερός μπακ Κυριακόπουλος (18/1) και ο ενίοτε βασικός τερματοφύλακας Λαφόν (10 συμ.). Απών και ο χαφ Ταμπόρδα (5/0) για λόγους τακτικής. Αναμένονται αλλαγές στα χαφ από τον Μπενίτεθ με τους Τσιριβέγια και Σιώπη να είναι έτοιμοι για τη βασική 11άδα.
ΑΕΚ
Ένωση να την πιεις στο ποτήρι στη Φλωρεντία, όπου με κυριαρχική εμφάνιση επικράτησε με 1-0 της Φιορεντίνα και έβαλε πλώρη για 8άδα και απευθείας πρόκριση στα νοκ άουτ του Κόνφερενς Λιγκ. Πρώτο «διπλό» στην ιστορία του «Δικεφάλου» επί ιταλικού εδάφους, που συνοδεύτηκε από εξαιρετικό ποδόσφαιρο και τον έφερε στους 7 βαθμούς και την 10η θέση με δύο αγώνες να υπολείπονται. Μόνο κακό νέο, ο τραυματισμός του Ζίνι που έγινε αλλαγή, αλλά τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι απέφυγε τα χειρότερα και θα μείνει ένα δεκαήμερο εκτός.
0% γκανιότα σε όλους τους αγώνες της 12ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League!
Ο Νίκολιτς έστησε άψογα την ομάδα του στο «Αρτέμιο Φράνκι» και η τακτική του απέδωσε καρπούς στο 35’ όταν ο Γκατσίνοβιτς με κοντινή προβολή έκανε το 0-1, ενώ ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία να… ξεράνει τους «βιόλα» αλλά ο Γιόβιτς αστόχησε από κοντά. Στη συνέχεια η Φιορεντίνα πίεσε για την ισοφάριση με την Ένωση να βγαίνει σε φαρμακερές αντεπιθέσεις έχοντας και δοκάρι στο 73’ με τον Ζίνι. Εν τέλει ο «Δικέφαλος» πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη έχοντας και την τύχη με το μέρος του, αφού το VAR ακύρωσε κατά τη διάρκεια του αγώνα δύο γκολ των γηπεδούχων ως οφσάιντ.
Συμπλήρωσε έξι ματς αήττητη ανεξαρτήτως διοργάνωσης η ομάδα του Νίκολιτς (5-1-0) που προερχόταν από την εντός έδρας νίκη επί του Άρη (1-0) για το πρωτάθλημα που τη διατήρησε στην 3η θέση και το -3 από την κορυφή. Το βλέμμα των «κιτρινόμαυρων» στρέφεται πλέον στο πολύ σπουδαίο ντέρμπι της Λεωφόρου, με την Ένωση να μετρά 9 συνεχόμενες ήττες σε ντέρμπι με ομάδες του Big-4!
Αγωνιστικά Νέα: Eκτός αποστολής εκ νέου ο επιθετικός Ζίνι (9/1), ενώ απόντες θα είναι επίσης ο βασικός φορ Πιερό (21/4) που υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση και θα λείψει για καιρό, ο πολύτιμος εξτρέμ Ελίασον (13/2), όπως και ο ενίοτε βασικός ομοθεσίτης Κουτέσα (19/4).
Εκτίμηση
Πολύ μεγάλο ντέρμπι που θα κριθεί στις μικρές λεπτομέρειες. Ο Παναθηναϊκός αλλάζει ρότα με τον Μπενίτεθ στον πάγκο, ενώ η Ένωση έρχεται με την ψυχολογία στο ζενίθ μετά τον θρίαμβο στη Φλωρεντία. Ούτε με τριπλή δεν πιάνεται, πάμε στη λογική των 2-3 γκολ.
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Ρέξαμ
Στόουκ
Σαουθάμπτον
ΚΠΡ
Κόβεντρι
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Μπέρμιγχαμ
Μίντλεσμπρο
Νόριτς
Πόρτσμουθ
Γουέστ Μπρομ
Γουότφορντ
Σουόνσι
Ίπσουιτς
Πρέστον
Μίλγουολ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπλάκμπερν
Χαλ
Λέστερ
Τσάρλτον
Λίβερπουλ
Νιούκαστλ
Τσέλσι
Γουέστ Χαμ
Μπράιτον
Έβερτον
Λιντς
Άρσεναλ
Γουλβς
Μπόρνμουθ
Ατλέτικο Τουκουμάν
Ουρακάν
Ιντεπεντιέντε
Βελέζ Σάρσφιλντ
Σαν Λορέντζο
Σέντραλ Κόρδοβα
Κλουμπ Ατλέτικο Ταγιέρες
Πλατένσε
Σιντ Τρούιντεν
Σαρλερουά
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Βέστερλο
Σερκλ Μπριζ
Αντβέρπ
Μονακό
Ρεν
Λοριάν
Ναντ
Παρί
Μαρσέιγ
Καϊζερσλάουτερν
Έλβερσμπεργκ
Χόλσταϊν Κίελ
Γκρόιτερ Φιρτ
Μπραουνσβάιγκ
Καρλσρούη
Μπόχουμ
Σάλκε
Αμβούργο
Μπάγερν Μονάχου
Χοφενχάιμ
Ουνιόν Βερολίνου
Λειψία
Μάιντζ
Βέρντερ Βρέμης
Γκλάντμπαχ
Άουγκσμπουργκ
Ζανκτ Πάουλι
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Γκρασχόπερς
Λουγκάνο
Σερβέτ
Σιόν
Βίντερτουρ
Λωζάνη
Ατρόμητος
ΟΦΗ
Παναιτωλικός
Άρης
Βόλος ΝΠΣ
ΑΕΛ Novibet
Έλτσε
Μπαρτσελόνα
Λεβάντε
Ατλέτικο Μαδρίτης
Οσασούνα
Βιγιαρεάλ
Ρεάλ Οβιέδο
Τζιρόνα
Κάλιαρι
Βερόνα
Νάπολι
Φιορεντίνα
Πίζα
Σασσουόλο
Άλκμααρ
Ναϊμέγκεν
Σπάρτα Ρότερνταμ
Χρόνινγκεν
Τσβόλε
Τελστάρ
Αλβέρκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Ρίο Άβε
Αρούκα
Σάντα Κλάρα
Εστορίλ
Κιλμάρνοκ
Αμπερντίν
Λίβινγκστον
Μάδεργουελ
Νταντί Γιουνάιτεντ
Χαρτς
Σεντ Μίρεν
Νταντί
Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ
Λεβαδειακός
Κηφισιά
Αστέρας Τρίπολης
Πανσερραϊκός