Για την επιστροφή στις νίκες
Η Φιορεντίνα υποδέχεται την Ουντινέζε για την 17η αγωνιστική της Σέριε Α.
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ
Tο βράδυ της Πέμπτης αντιμετώπισε την Γκιμαράες σε έναν «τελικό» για τη 2η θέση της League Phase του Κόνφερενς Λιγκ, πήρε απλά τον βαθμό της ισοπαλίας και τερμάτισε τρίτη. Δεν ήταν απειλητική στο πρώτο μέρος, κινδύνευσε σε αρκετές περιπτώσεις και τελικά βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 33’. Ανέβασε κάπως την απόδοση της στην επανάληψη, βοήθησαν και οι αλλαγές του Παλαντίνο και τελικά στο 87’ ο Μαντράγκορα από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-1.
Ήξερε ότι δεν θα χάσει την απευθείας πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης οπότε τα πάντα μετά ήταν θέμα πλασαρίσματος. Ξέρει ότι θα αντιμετωπίσει ή τον νικητή του Βίκινγκουρ - Παναθηναϊκός ή όποιον προκριθεί από το Μπόρατς - Ολίμπια Λιουμπλιάνας και αν θέλει να αποφύγει κάποια ομάδα είναι τους «πράσινους».
Στη Σέριε Α είδε το αήττητο σερί της να «σπάει» την προηγούμενη αγωνιστική στο «Ρενάτο Νταλ’ Αρα» όπου και γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Μπολόνια. Το παιχνίδι ήταν αρκετά μοιρασμένο και στο πρώτο ημίχρονο οι ευκαιρίες ελάχιστες, με την ίδια βέβαια να «αγγίζει» το γκολ στο 44’. Με το ξεκίνημα της επανάληψης είδε την αντίπαλο της να έχει δοκάρι και τελικά στο 59’ να ανοίγει το σκορ. Στο 80’ ο Ρίτσαρντσον από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα κι έτσι το αποτέλεσμα δεν άλλαξε έως το τέλος.
Το σερί της σταμάτησε στις οκτώ νίκες και η αλήθεια είναι ότι φάνηκε κάπως κουρασμένη απέναντι στην Μπολόνια. Έχει δώσει αρκετά σερί απαιτητικά παιχνίδια αλλά έχει ανταποκριθεί πολύ καλά έως τώρα. Γι' αυτό άλλωστε βρίσκεται και τόσο ψηλά στη βαθμολογία και επικρατεί αισιοδοξία για τη συνέχεια. Είναι αξιοσημείωτο πως με τον Παλαντίνο στον πάγκο της έχει την καλύτερη αμυντική επίδοση έως τώρα στη Σέριε Α με 11 γκολ παθητικό και αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για την πολύ καλή της πορεία.
Αγωνιστικά Νέα: Τιμωρημένος ο μπακ Ντοντό (16/0). Εκτός ομάδας ο στόπερ Μπιράγκι (8/1). Σταθερά εκτός ο μέσος Μπόβε (11/1).
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ
Αντιμετώπισε την Πέμπτη την Ίντερ για τους «16» του Κυπέλλου Ιταλίας, είχε καλό πρόσωπο στο «Σαν Σίρο» αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα της αντιπάλου της ηττήθηκε με 2-0 και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση. Απείλησε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης όμως στο 30’ ένα λάθος της στο χώρο του κέντρου οδήγησε στο πρώτο γκολ της αντιπάλου της και στις καθυστερήσεις από μία στατική φάση δέχτηκε και δεύτερο τέρμα. Στην επανάληψη έψαξε την αντίδραση και ήταν πιο απειλητική όμως δεν κατάφερε να βρει το γκολ που θα την έβαζε και πάλι στο παιχνίδι.
Ήξερε ότι έψαχνε μία υπέρβαση απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και δεν την βρήκε. Δεν απογοητεύεται και επιστρέφει στη Σέριε Α όπου προέρχεται από την εντός έδρας ήττα απέναντι στη Νάπολι με 3-1. Φάνηκε βέβαια ανταγωνιστική και σε αυτή την αναμέτρηση, προηγήθηκε στο πρώτο μέρος αλλά στο δεύτερο δέχτηκε τρία γκολ και δεν είχε κάποια αντίσταση.
Μπορεί να κρατήσει τις εμφανίσεις της απέναντι σε σαφώς ανώτερες ομάδες και ας μην ήρθαν τα αποτελέσματα που ήθελε. Άλλωστε ήδη βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία και μπορεί να αισθάνεται ασφαλής όσον αφορά το ζήτημα της παραμονής της. Αυτός άλλωστε είναι και ο πρωταρχικός της στόχος και ό,τι παραπάνω πετύχει θα είναι κερδός.
«Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε η ομάδα που μπορεί να βρεθεί στις υψηλές θέσεις στης Σέριε Α. Αυτές οι ομάδες έχουν σταθερές εμφανίσεις κάθε εβδομάδα και όταν κάνεις λάθη απέναντι τους τα «πληρώνεις». Θέλουμε χρόνο και δουλειά για να βελτιωθούμε», τόνισε ο κόουτς Ρανγιάιτς.
Αγωνιστικά Νέα: Αμφίβολος ο μέσος Λόβριτς (15/1). Παραμένουν εκτός οι μέσοι Ζαράγκα (12/0) και Παγιέρο (9/0), o φορ Ντέιβις (14/2) και ο κίπερ Οκόγιε (14/0).
Εκτίμηση
Η Φιορεντίνα είναι το φαβορί της αναμέτρησης και θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Ξέρει βέβαια πως απέναντι της έχει έναν αντίπαλο που μπορεί να της βάλει δύσκολα αλλά πιστεύω πως με κάποιον τρόπο θα πάρει τη νίκη. Η Ουντινέζε θα πάει στη Φλωρεντία για να κάνει το παιχνίδι της, θα βρει χώρους για να απειλήσει και γι’ αυτό θα ρισκάρω με το No Goal.
Τσέλσι
Μάντσεστερ Σίτι
Ρίβερ Πλέιτ
Ροσάριο Σεντράλ
Βολφσμπέργκερ
WSG Τιρόλ
Μπλάου Βάις Λινζ
Γκράτσερ ΑΚ
Αλτάχ
Ριντ
Σιντ Τρούιντεν
Γάνδη
Σταντάρ Λιέγης
Γκενκ
Σαρλερουά
Βέστερλο
Βέρντερ Βρέμης
Ντόρτμουντ
Γκλάντμπαχ
Χοφενχάιμ
Μπάγερ Λεβερκούζεν
Αμβούργο
Ουνιόν Βερολίνου
Άουγκσμπουργκ
Ζανκτ Πάουλι
Βόλφσμπουργκ
Φράιμπουργκ
Λειψία
Μπάγερν Μονάχου
Κολωνία
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Στουτγκάρδη
Χαϊντενχάιμ
Μάιντζ
Βίντερτουρ
Λουκέρνη
Ζυρίχη
Σερβέτ
Λωζάνη
Γκρασχόπερς
ΑΕΛ Novibet
Ατρόμητος
Αστέρας Τρίπολης
Κηφισιά
Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός
Μόντρεαλ Ίμπακτ
Σικάγο Φάιαρ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
Νιου Γιόρκ Σίτι
Νιου 'Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
Μινεσότα Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Χιούστον
Βανκούβερ Γουάιτκαπς
Ορλάντο Σίτι
Ατλάντα Γιουνάιτεντ
DC Γιουνάιτεντ
Σεντ Λούις Σίτι
Ρεάλ Σολτ Λέικ
Κολοράντο Ράπιντς
Σαν Χοσέ Έρθκουεικς
Ντάλας
Σιάτλ Σάουντερς
Λος Άντζελες Γκάλαξι
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
Κολόμπους Κρου
Σάρλοτ
Τορόντο
Όστιν
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
Σαν Ντιέγκο
Σινσινάτι
Απόλλων Λεμεσού
Άρης Λεμεσού
ΑΠΟΕΛ
Ομόνοια
ΑΕΚ Λάρνακας
Πάφος
Λιν
Κόνγκσβινγκερ
Μπρίνε
Στρόμεν
Οντ
Μος
Στάμπαεκ
Ράουφος
Στρομσγκόντσετ
Ρανχάιμ
Χάουγκεσουντ
Ασάνε
Χοντ
Σογκντάλ
Ρόζενμποργκ
Αάλεσουντ
Μόλντε
Κρίστιανσουντ
Λίλεστρομ
Σάντεφιορντ
Βίκινγκ
Σταρτ
Μπραν
Κφουμ Όσλο
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ζιλ Βιθέντε
Εστορίλ
Μπενφίκα
Νασιονάλ Μαδέιρα
Βιτόρια Γκιμαράες
Μπράγκα
Εστρέλα Αμαδόρα
Κάζα Πία
Ρίο Άβε
Αρούκα
Τοντέλα
Μορεϊρένσε
AVS Φουτεμπόλ
Πόρτο
Σάντα Κλάρα
Σέλτικ
Χαρτς
Φόλκερκ
Ρέιντζερς
Χιμπέρνιαν
Μάδεργουελ
Χάλμσταντ
Έλφσμποργκ
Γκάις
Ντέγκερφορς
Νάπολι
Ίντερ
Ρόμα
Γιουβέντους
Μπολόνια
Μίλαν
Αταλάντα
Λάτσιο
Κόμο
Τορίνο
Κάλιαρι
Τζένοα
Πάρμα
Βενέτσια
Λέτσε
Βερόνα
Έμπολι
Μόντσα