Αναμέτρηση χωρίς ξεκάθαρο φαβορί
Τι ισχύει: Επαναληπτικός αγώνας για τη φάση των «16». Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί ημίωρη παράταση κι (αν χρειαστεί) η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί θα παίξει στα προημιτελικά είτε με την Γκενκ, είτε με την Φράιμπουργκ.
ΛΥΩΝ
Δίχως τέλος η αγωνιστική... κατρακύλα για το σύνολο του Φονσέκα, καθώς δεν κατάφερε να περάσει ούτε από την έδρα της Χάβρη. Ηρθε ισόπαλη χωρίς σκορ, παρότι αγωνίστηκε και με παίκτη παραπάνω για τουλάχιστον 35’. Από τα πρώτα λεπτά δέχθηκε φάσεις, μετά το πρώτο δεκάλεπτο ανέβασε ρυθμό, με τον Εντρικ να έχει δύο καλές στιγμές. Στο β’ μέρος στάθηκε τυχερή με τα δύο δοκάρια της αντίπαλης ομάδας, με το 0-0 να την φέρνει πλέον στους 47 βαθμούς και την 4η θέση. Με το ντεφορμάρισμα που έχει, τέταρτο σερί χωρίς νίκη (0-2-2), μπορεί και να πέσει εκτός 4άδας. Στο +3 από την 5η Λιλ.
Στο Γιουρόπα Λιγκ έρχεται από το 1-1 κόντρα στη Θέλτα στο «Μπαλαΐδος». Στο πρώτο ημίχρονο είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να την εκμεταλλεύεται. Εμεινε πίσω στο σκορ στο 25’ με το τέρμα του Ρουέντα. Στο β’ μέρος ήταν πιο ανταγωνιστική, έπαιξε και με παίκτη παραπάνω από το 55’, ενώ στο 87’ βρήκε την ισοφάριση με το σουτ του Εντρικ και το δώρο του αντίπαλου κίπερ. Θετικό μπορεί να κανείς πως ήταν το αποτέλεσμα, περνά κρίση και σε συνδυασμό με τις πολλές απουσίες δεν μπορεί να σηκώσει το κεφάλι.
Από τις 15 Φεβρουαρίου έχει να... γευτεί νίκη (Νις με 2-0). Εκτοτε σε έξι ματς σε πρωτάθλημα, κύπελλο (αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Λανς) και Ευρώπη μετρά 0-4-2 και απόψε στην έδρα της θα επιδιώξει να επανέλθει στις νίκες με στόχο την πρόκριση στους «8». «Η Θέλτα είναι μια σπουδαία ομάδα. Είναι πολύ αποτελεσματική στις αντεπιθέσεις, για αυτό πρέπει να παίξουμε έναν πολύ ισορροπημένο ματς. Αν σκεφτόμαστε μόνο την επίθεση, θα πάρουμε μεγάλα ρίσκα», σχολίασε ο κόουτς στη συνέντευξη Τύπου. Στις 22/03 παίζει κρίσιμο ματς κόντρα στη Μονακό για τη Ligue 1.
Αγωνιστικά Νέα: Αρκετά είναι τα αγωνιστικά της προβλήματα, καθώς εκτός παραμένουν ο πολύτιμος δεξιός μπακ/χαφ Νάιλς (35/2), ο αξιόλογος στόπερ Κλάιφερτ (19/2), αλλά και ο Νουαμά (ΜΕ, -). Σε αυτά ήρθε να προστεθεί και ο ταλαντούχος στράικερ Χίμπερτ (21/5) που χτύπησε σοβαρά. Στα θετικά επιστρέφουν στη δράση ο μεσοεπιθετικός και πρώτος σκόρερ Σουλκ (35/14), ο νεαρός ακραίος Μορέιρα (ΜΕ, 28/6), αλλά και ο εξτρέμ Φοφανά (12/2), δίνοντας περαιτέρω λύσεις στο επιθετικό τρίτο, ωστόσο δύσκολα θα παίξουν σε όλο το ματς. Σε σχέση με το τελευταίο στη λίγκα, κανονικά διαθέσιμος ο βασικός στόπερ Μάτα (35/0) που ήταν εκτός λόγω καρτών. Με τιμωρία κινδυνεύουν αν δεχθούν κίτρινη κάρτα ο Μάτα (Α), ο καλός αμυντικός μέσος Μόρτον (34/2), αλλά και ο έμπειρος μπακ Ταλιαφίκο (27/0).
ΘΕΛΤΑ
Επαιξε πολύ καλά στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Μπέτις, ξεκουράζοντας παράλληλα και αρκετούς βασικούς παίκτες. Προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με το σουτ του Γιούτγκλα (4’) και την κακή αντίδραση του αντίπαλου κίπερ. Είχε κι άλλες καλές στιγμές ώστε να διευρύνει το υπέρ της σκορ, όμως ήταν αναποτελεσματική. Νωθρά ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος, ισοφαρίστηκε στο 49’ μετά την όμορφη εκτέλεση του Μπεγερίν. Κλείστηκε πίσω στη συνέχεια και απειλήθηκε περισσότερο. Το 1-1 την διατήρησε στην 6η θέση έχοντας 41 βαθμούς (10-11-7).
Στο Γιουρόπα Λιγκ έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του θεσμού, μένοντας στο «Χ» κόντρα στη Λυών (1-1) στη Γαλλία. Είχε τον έλεγχο του ματς, ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα, είχε βάλει τις βάσεις με το τέρμα του Ρουέντα, όμως η κόκκινη κάρτα που δέχθηκε την... έριξε. Σε γενικές γραμμές ήταν δίκαιο αποτέλεσμα, όμως σίγουρα θα μπορούσε να το διαχειριστεί καλύτερα, ώστε απόψε να είναι πιο «άνετη» και με στόχο να επαναλάβει μία πορεία όπως τη σεζόν 2016/17 που έφτασε ως τα ημιτελικά.
Τρία ματς συμπλήρωσε χωρίς νίκη (0-2-1), σε όλες τις διοργανώσεις. Παίζει ελεύθερα και δεν έχει να φοβηθεί κάτι από τη Λυών αυτού του διαστήματος. Στην ομάδα υπάρχει αισιοδοξία για την πρόκριση. «Πρέπει να μείνουμε πιστοί στην ταυτότητά μας και να είμαστε γενναίοι. Ηρθαμε για να κερδίσουμε. Δεν στοχεύουμε σε τίποτα άλλο. Πρέπει να βελτιώσουμε πράγματα που δεν κάναμε τόσο καλά στον πρώτο αγώνα», σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου ο κόουτς, Κλαούντιο Χιράλδεθ. Στις 22/03 υποδέχεται την Αλαβές για τη La Liga.
Αγωνιστικά Νέα: Χωρίς πολλά αγωνιστικά προβλήματα ταξίδεψε στη Γαλλία. Νοκ άουτ μόνο ο βασικός μέσος Ρομάν (29/1), ωστόσο έχει τιμωρίες να διαχειριστεί ο Ισπανός κόουτς, μιας και είναι τιμωρημένοι ο βασικός και πολύτιμος φορ Ιγκλέσιας (38/15), αλλά και ο καλός μπακ Μινγκέθα (35/1). Κινδυνεύουν να τιμωρηθούν αν δεχθούν κίτρινη κάρτα οι Ράντου (Τ, 35/0), Ρουέντα (Α, 28/2) και Μορίμπα (ΚΜ, 35/0).
Εκτίμηση
Ηταν εξ' αρχής ένα αμφίρροπο ματς, πόσο μάλλον μετά το 1-1 του πρώτου 90λεπτου. Η Λυών δεν είναι καλά, έχει πολλά αγωνιστικά προβλήματα και αυτό φαίνεται στο τερέν. Στα έξι πιο πρόσφατα μετρά 0-4-2 κι έχει πάνω από έναν μήνα να κερδίσει. Από την άλλη η Θέλτα δείχνει καλύτερα στοιχεία, θα μπορούσε να έχει το πάνω χέρι στην πρόκριση αν έπαιρνε τη νίκη στο πρώτο ματς. Πλέον όπως έχουν έρθει τα πράγματα δεν βλέπω κανένα ξεκάθαρα φαβορί. Η Λυών είναι έμπειρη ομάδα και μπορεί να το πάει το ματς εκεί που θέλει. Τα 2-3 G είναι για ακόμη μία φορά καλή επιλογή. Ρισκάρω με την ισοπαλία στο πρώτο μέρος.
Σάντος
Ιντερνασιονάλ
Βάσκο Ντα Γκάμα
Φλουμινένσε
Μιρασόλ
Κοριτίμπα
Ατλέτικο Μινέιρο
Σάο Πάουλο
Ατλέτικο Παραναένσε
Κρουζέιρο
Στρασβούργο
Ριέκα
Μπέτις
Παναθηναϊκός
ΑΕΚ
Τσέλιε
Άστον Βίλα
Λιλ
Ράγιο Βαγιεκάνο
Σαμσουνσπόρ
Σπάρτα Πράγας
Άλκμααρ
Μίντιλαντ
Νότιγχαμ Φόρεστ
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Λεχ Πόζναν
Φράιμπουργκ
Γκενκ
Μάιντζ
Σίγκμα Όλομουτς
1-1