Επιστροφή στις νίκες
*Εξ αναβολής παιχνίδι για την 3η αγωνιστική
ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ
Παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο ντέρμπι των Βρυξελλών και ηττήθηκε με 3-0 εκτός έδρας από την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ. Ναι μεν είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι όμως στο υπόλοιπο ημίχρονο ο αντίπαλος ήταν ανώτερος και δίκαια απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων πριν την ανάπαυλα (38', 45'). Για πρώτη φορά εμφάνισε ανισορροπία μεταξύ των γραμμών, με αποτέλεσμα στο δεύτερο μέρος να καθιστά αδύνατο να απαντήσει, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο (81') δέχθηκε το τρίτο τέρμα. Για πολλούς παίκτες της Άντερλεχτ αυτό ήταν το χειρότερο τους παιχνίδι από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.
Ο Βίτορ Μπρούνο ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την εικόνα και την «βαριά» ήττα που υπέστη η ομάδα του, μη θέλοντας όπως ανέφερε να κρυφτεί πίσω από κάποια δικαιολογία. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο όταν μετά τη λήξη του ντέρμπι πήγε να απολογηθεί μπροστά στους φίλους της ομάδας.
Η πρόκριση στη League Phase του Europa League έχει «φτιάξει» τη χρονιά της Άντερλεχτ που αν θέλει να παραμείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου θα πρέπει να κάνει μίνι υπερβάσεις, κάτι που βάσει ρόστερ δείχνει αδύνατο. Το απόγευμα της Κυριακής θα υποδεχθεί την Γκενκ. Νέο απόκτημα ο γνωστός μας Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ.
Αγωνιστικά Νέα: Γνωστές είναι οι απουσίες των Καμαρά (Μ), Σαρντελά (Α), Χέι (Α) με το τεχνικό επιτελείο να έχει συνηθίσει στις συγκεκριμένες απώλειες.
ΚΟΡΤΡΑΙΚ
Υποδέχθηκε τη Σαρλερουά, είχε αρκετά καλά διαστήματα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης όμως δεν απέφυγε την ήττα (1-3) με τον αντίπαλο να χτυπάει σε κάθε μεγάλη ευκαιρία που δημιούργησε. Το 0-1 έγινε στο 34', η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 41' μετά από μία πολύ ωραία συνεργασία των Άμπροουζ (ασίστ) και Κάμπελ (εκτέλεση).
Το διάστημα 50'-60' ήταν το καλύτερο της Κορτράικ που είχε δύο μεγάλες στιγμές, με τους φιλοξενούμενους να αντέχουν αμυντικά και να βρίσκουν το 1-2 στο 66' μέσω στατικής φάσης. Πήρε πολλά ρίσκα στα τελευταία λεπτά η Κορτράικ, άφησε πολλούς κενούς χώρους και το πλήρωσε δεχόμενη τρίτο γκολ στο 90'.
Διαφορετική και πιο δύσκολη αποδεικνύεται η πίστα της Jupiler League κάτι που ήταν αναμενόμενο. Τρία παιχνίδια, ισάριθμες ήττες με μόλις ένα γκολ ενεργητικό και εννέα παθητικό. Βγάζει αρκετό άγχος στην τελική προσπάθεια, αυτό κοστίζει και όσο δεν έρχονται οι βαθμοί η δουλειά της δεδομένα θα ζορίζει στον τομέα της διαχείρισης. Μετά το αποψινό απαιτητικό παιχνίδι, συνεχίζει τις δύσκολες αποστολές υποδεχόμενη τη Ζούλτε Βάρεγκεμ το απόγευμα της Κυριακής.
Αγωνιστικά Νέα: Τελευταία απουσία που προέκυψε είναι αυτή του αμυντικού Άντερσον (2/0). Μακροχρόνιες είναι οι υπόλοιπες που δεν επηρεάζουν τα πλάνα.
Εκτίμηση
Φαβορί είναι η Άντερλεχτ που δείχνει ικανή να βγάλει άμεση αντίδραση μετά την ήττα στο τοπικό ντέρμπι. Κατάλληλος αντίπαλος δείχνει να είναι η Κορτράικ που αμυντικά δέχεται εύκολα φάσεις και ταυτόχρονα επιθετικά βγάζει άγχος. Για να μπορέσουμε να «χτίσουμε» καλή απόδοση, θα συνδυάσουμε τον άσο με το Over 2,5.
Μπρίστολ Σίτι
Λίνκολν Σίτι
Μίντλεσμπρο
Μίλγουολ
Γουέστ Χαμ
Φούλαμ
Ίπσουιτς
Άρσεναλ
Λίβερπουλ
Τότεναμ
Πιτέρμπορο
Μπάρνσλεϊ
Ρέντινγκ
Μπρέντφορντ
Σάο Πάουλο
Μπόκα Τζούνιορς
Βάσκο Ντα Γκάμα
Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε
Πλατένσε
Φλουμινένσε
Γκρασχόπερς
Σιόν
Έλτσε
Ρεάλ Μαδρίτης
Αλαβές
Βαλένθια
Ράγιο Βαγιεκάνο
Εσπανιόλ
Τζένοα
Σουντιρόλ
Φιορεντίνα
Πίζα
Άγιαξ
Βίλεμ
Χιμπέρνιαν
Κιλμάρνοκ
Φόλκερκ
Χαρτς
Μάδεργουελ
Αμπερντίν
Μπράγκε
Σάντβικενς ΙΦ
Λαντσκρόνα
Σούντσβαλ
Βάρναμο
Έστερ
Κλαμπ Μπριζ
ΣΚ Μπέβερεν
Γάνδη
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Γκενκ
Σταντάρ Λιέγης
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Σαρλερουά
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Σιντ Τρούιντεν
Βέστερλο
Αντβέρπ
Λόμελ
Λέουβεν
Σερκλ Μπριζ
Μαλίν
Ημίχρονο άσσο τελικό άσσο